Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnų ir Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorų kantrybės ir užsispyrimo dėka buvo demaskuoti vagys, veikę visoje Lietuvoje.

Tyrimo metu nustatyta, kad 20-mečio V. Z. ir 19-mečių G. M. bei G. S. nusikaltimų sąraše - automobilio „Volvo S60“ vagystė Jonavoje, „VW Passat“ vagystė Kelmėje, „Peogeot 407“ - Klaipėdoje ir „Mercedes Benz“ bei „VW Passat“ - Šiauliuose. Visos šios vagystės buvo užregistruotos praėjusių metų spalio mėnesį. Visi pavogtieji automobiliai buvo angliško tipo, dešiniavairiai, visi jie pagaminti 2001-2004 metais, praneša Šiaulių apskrities policija.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai po to, kai Šiauliuose buvo pavogti „Mercedes“ ir „VW Passat“, susisiekė su kitų miestų, kuriuose taip pat buvo pavogti dešiniavairiai automobiliai, kolegomis, pasikeitė turima informacija ir padarė prielaidą, kad visus šiuos nusikaltimus galėjo padaryti tie patys asmenys, kurių pėdsakai veda į Plungę. Šiaulių kriminalistai nutarė visų šių vagysčių tyrimą perimti į savo rankas. Jų iniciatyva visos penkios baudžiamosios bylos buvo sujungtos į vieną.

Kadangi Šiauliuose pavogtieji automobiliai buvo ką tik įsigyti pagal skelbimus internete, buvo įtarta, kad vagystes galėjo įvykdyti šiuos automobilius pardavę asmenys. Skelbimuose nurodyti jų telefonai buvo išjungti, skelbimai iš interneto portalų ištrinti. Imta vykdyti šių asmenų kontrolę ir rinkti apie juos duomenis.

Kruopščiai analizuojant gaunamą informaciją, pavyko sužinoti labai įdomų faktą – šie asmenys savo nusikalstamoms veikoms vykdyti naudojo elektroninius įrenginius. Juos į automobilius plungiškiai įmontuodavo prieš parduodami, po to jų pagalba galėdavo lengvai nustatyti, kur automobilis yra. Prieš parduodami jie taip pat pasidarydavo ir automobilių raktelių dublikatus. Žinodami vietą, kur stovi jų parduotos mašinos, ir turėdami užvedimo raktelius, automobilius jie pavogdavo nesunkiai.

Atlikus išsamią analizę bei kitus būtinus veiksmus, buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pareikšti įtarimus plungiškiams V. Z., G. M. bei G.S. Šių metų vasarį jie buvo sulaikyti. Bendra šių asmenų veiksmais padaryta turtinė žala siekia apie 41 tūkst. Lt, kurią įtariamiesiems teks atlyginti.