Todėl policijos pareigūnai sulaukia vis daugiau pranešimų, apie grandinėlių vagystes. Per š. m. gegužės mėn. Šilainių mikrorajone iš penkių įvairaus amžiaus moterų gatvėje vagys nutraukė auksines grandinėles (dažniausiai stambaus pynimo ar su dideliu pakabučiu).

Kauno policija informuoja, kad įtariamųjų amžius - nuo 17 iki 20 metų. Įtariamųjų požymiai: vienas apie 17-18 metų, apie 170 cm ūgio, tamsaus gymio, vešliais juodais antakiais, kitas - 175-180 cm ūgio, 18-19 metų amžiaus, abu sportiško sudėjimo, dėvėjo sportinę aprangą, kepures su snapeliu. Dar vienas įtariamasis - apie 16-17 metų amžiaus, lieso kūno sudėjimo.

Pareigūnai suaktyvino prevencinį darbą Šilainių mikrorajone, informavo gyventojus ir seniūną apie galimą juvelyrinių dirbinių vagysčių grėsmę, nukreipė policijos patrulius į vietas, kuriose balandžio mėn. pabaigoje-gegužės mėn. buvo įvykdytos tokios vagystės.

Pareigūnai primena moterims: auksiniai papuošalai traukia vagių akį ir yra lengvas jų grobis, todėl būkite atsargios.

Policija prašo gyventojų, pastebėjusių, kad parduotuvėse, kitose viešose vietose nepažįstamieji akylai stebi moteris, nešiojančias auksines grandinėles, ar tapusių auksinių papuošalų vagystės liudininkais, žinančių apie asmenis, galinčius daryti šiuos nusikaltimus, nedelsiant informuoti Kauno apskrities policiją (visą parą) telefonu (8 37) 30 34 50 arba darbo dienomis nuo 8.00 val. iki 17.00 val. telefonu (8 37) 30 34 08.