Feisbuko grupėje, kurioje buriasi paiešką vykdantys savanoriai, vakar paplito vaizdo įrašas. Jame matoma, kaip DELFI šaltiniai patvirtino, dingusio berniuko sesė. Į kamerą ji demonstuoja, kaip pati sako, „dėžutės turinį“.

Tačiau fone pasigirsta moteriškas balsas: „[Berniuko vardas], gausi! [...] Aš jį mušu, jisai gauna, [...] gavo per zūbus [dantis – aut. past.] ir per subinę gausi, skaudžiai!“

Netrukus internautai pradėjo spėlioti, kad tai – dingusio berniuko mamos balsas, mat jos šaukiamas vardas sutampa su dingusio vaikelio.

Negali patikėti, kad tai tiesa

Miežiškių seniūnijos Vyriausioji socialinė darbuotoja darbui su socialinės rizikos šeimomis Jūratė Kuzminienė DELFI sakė, kad matė vaizdo įrašą, kuriame girdisi, kaip yra rėkiama ant, įtariama, Panevėžio rajone dingusio berniuko.

Tuo metu, kai vaizdo įrašas buvo padarytas, vaikas, įtariama, neturėjo nė metukų.

„Labai nustebau išgirdus. Tiek, kiek pažinojau, ji [dingusio berniuko mama – aut. past.] labai atsakinga, rūpestinga, net nepatikėjau“, -– sakė pašnekovė.

J. Kuzminienė tikino, kad informacija jau yra perduota policijai, o tai padarė vaiko teisių apsauga.

„Policijai yra perduota, policija ir ištirs. Vaiko teisių apsauga yra jau informuota nuo pat ryto“, – teigė moteris, dirbanti su socialinės rizikos šeimomis.

Taip pat pašnekovė DELFI patvirtino, kad vaizdo įrašas yra filmuotas dingusio berniuko namuose, tačiau teigti, kad tai mažamečio mamos balsas - nenori.

Policijos atstovė Rasa Galkauskienė patvirtino, kad aprašomą vaizdo įrašą gavo ne iš vieno asmens ir institucijos. Pasak jos, šiuo metu policija aiškinasi, kur padarytas įrašas ir ar tikrai balsas už kadro yra dingusio vaikelio mamos.

Savanoris įsitikinęs, kad tai – mamos balsas

Dingusio vaiko jau bemaž savaitę ieškantis savanoris Vilmantas Bieliūnas sako, kad vaizdo įrašas buvo gautas pirmadienį, kartu su tuntu kitų susirūpinusių internautų laiškų.

„Visi feisbuke žino, kad aš vykdau paiešką, pirmosiomis dienomis sulaukdavau po 200-300 žinučių. Mes į tas žinutes reaguojame, vakar tiesiog atsiuntė tą vaizdo įrašą“, – sako savanoris.

Vilmantas Bieliūnas

Jis spėja, kad įraše tikrai girdimas dingusio berniuko mamos balsas. „Yra detalė, kurios tu nepakeisi – jos kalbėsena. Tai yra jos balsas“, – įsitikinęs V. Bieliūnas.

Anot jo, berniuko sesė pastaruoju metu gyveno sodyboje, kur dingo vaikelis.

Savanoris teigia, kad praėjus kelioms minutėms nuo įrašo paviešinimo internete, iš socialinio tinklo dingo dingusio berniuko sesės profilis. Pasak V. Bieliūno, apie tai vakar buvo pranešta policijai, tačiau naktį šie esą nieko nedarė.

„Pats pagalvokit, prieš metus įkeltas video, tam vaikui buvo 9-10 mėnesių. Taip kalbama, neduok Dieve, taip daroma... Tai būtų protu nesuvokiama“, – internete pasirodžiusį vaizdo įrašą vertina pašnekovas.

Sako radęs daugiau naudingos medžiagos

Jis tikina turįs dar daugiau įrodymų – vaikinas pirmadienio naktį sodybos apylinkėse esą rado įšale įsispaudusius dviejų žmonių pėdsakus.

„Vieni batai – nuo 14 iki 15 centimetrų, tai atitinka 23 vaiko batų dydį. Kiti batai – vyriški, yra 45-46 dydžio aulinio bato įspaudas“, – tikina pašnekovas.

V. Bieliūnas mąsto, kad anksčiau pėdsakai buvo pastebėti dėl gausaus snygio – esą naktį, kada minimi pėdsakai buvo įspausti į sniegą, buvo atlydis, dėl šios priežasties jie įsispaudė sniege. Netrukus, spėja, pasnigo, todėl pėdsakai paslėpė po sniego paklode.

Policijos atstovė R. Galkauskienė taip pat sako turinti informacijos apie savanorio minimus pėdsakus. Anot jos, tai ne vienintelė naudinga informacija – paiešką vykdantys savanoriai nuolat praneša apie savo radinius.