"VW Caddy" automobilis priklauso "Panevėžio butų ūkiui". Šalia mėtosi suvirinimo įranga.

Automobilio detales sprogimas išmėtė maždaug 20 metrų spinduliu. Išdaužti gretimų pastatų langai.

Pasak Panevėžio policijos pareigūnų, sprogimas įvyko automobiliui stovint aikštelėje šalia "Panevėžio butų ūkio" pastato.

Policija aptvėrė didelę teritoriją. Įvykio vietoje budi ugniagesiai (po sprogimo gaisras nekilo).

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Raimondas Šimiliūnas DELFI sakė, jog žuvo 52 ir 72 metų "Panevėžio butų ūkio" darbuotojai, ketinę važiuoti į iškvietimą.

Pasak R. Šimiliūno, iš Vilniaus iškviesti ekspertai nustatys, ar sprogimo metu vyrai buvo automobilyje, ar šalia jo.

Nelaimės vietoje raudojusi vieno iš žuvusiųjų žmona sakė pastaruoju metu sapnavusi pranašingus sapnus, kad jos vyras žuvo.

Praėjus kelioms valandoms po sprogimo, Panevėžio apskrities policija išplatino pranešimą.

15.22 val. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių kuopos pareigūnai išgirdo galingą sprogimą ir apie tai informavo VPK Operatyvaus valdymo skyrių. Apie tai, kad prie Beržų g. 48 pastato sprogo automobilis, policijai pranešė ir Bendras pagalbos centras bei netoliese buvę žmonės. Į įvykio vietą išvyko policijos pareigūnai, buvo iškviestos visos specialiosios tarnybos, Panevėžio apskr. VPK viršininko nurodymu įvestas planas „Skydas“.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai rado galingo sprogimo visiškai suniokotą automobilį bei netoliese gulinčius du vyrus. Medikai konstatavo jų mirtį.

Nustatyta, kad sprogo minėtai bendrovei priklausantis avarinės tarnybos automobilis „Volkswagen Caddy“. Žuvo du, šalia automobilio buvę bendrovės darbuotojai: P. D. (gim. 1944 m.) ir R. V. (gim. 1962 m.) Įvykio vietą apžiūrėję Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sprogmenų nerado. 18 val. planas „Skydas“ buvo atšauktas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 176 str. 2 d. „Darbo saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimas“.