Nusikaltimai, atvedę jaunus panevėžiečius į teisiamųjų suolą, buvo įvykdyti 2022 metų kovo pabaigoje bei balandžio pradžioje. Naktimis Panevėžyje, išdaužus durų stiklus, buvo įsibrauta į kelias parduotuves ir pavogti kasos aparatų stalčiai su grynaisiais pinigais, užpulti ir apiplėšti du praeiviai.

Įtariamieji buvo sulaikyti balandžio 3 dienos paryčiais. Iš pradžių jie įsibrovė į Beržų gatvėje esančią parduotuvę, tačiau, suveikus signalizacijai, pabėgo ir netrukus, besibraunantys į Dainavos gatvėje įsikūrusią parduotuvę, buvo policijos sulaikyti.

Vienas įtariamasis nepilnametis

Pasak prokuroro Pauliaus Jasiukaičio, kaltinamieji naktimis brovėsi į parduotuves, tikėdamiesi rasti kasos aparatuose paliktų grynųjų pinigų. „Geriausiu atveju jų grobiu tapdavo kelios dešimtys eurų, tačiau bendrovės dėl sugadinto turto patyrė gerokai didesnių nuostolių“, – sakė P. Jasiukaitis. Jo teigimu, nukentėjusieji nuostolius įvertino beveik 3,5 tūkst. eurų, dar beveik 1 tūkstantį eurų kainavo nuo kaltinamųjų nukentėjusių asmenų gydymas.

Kaltinimai šioje byloje buvo pareikšti trims anksčiau ne kartą teistiems 20-23 metų panevėžiečiams bei nepilnamečiui. Vieni jų dalyvavo tik kai kuriose iš šių nusikalstamų veikų, o nepilnametis – visose. Jam taip pat buvo pateikti kaltinimai ir dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo bei neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Panevėžio apylinkės teismas, išnagrinėjęs šią bylą, sausio 23 dieną visus keturis kaltinamuosius pripažino kaltais. Subendrinus su anksčiau skirtomis ir neatliktomis bausmėmis, pilnamečiams skirta nuo 1 metų iki 4 metų 7 mėnesių laisvo atėmimo bausmės. Nežiūrint jauno amžiaus, nepilnamečiui kaltinamajam skirta 3 metų 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Jiems taip pat priteista solidariai atlyginti turtinę žalą nukentėjusiesiems bei Valstybinių ligonių kasos ieškinį.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją