Po įžeidimo – smūgis į nosį

Vaizdo įraše matoma ir girdima, kaip iš pradžių panevėžietis pareigūnus žodžiais užsipuola dėl nedėvimų apsauginių kaukių.

„Pareigūnai atvažiavo be kaukės. Kokią teisę turite atvažiuoti čia be kaukės?“, – kalbėjo vyras.

Tuomet iš vyro pasipylė keiksmažodžių lavina, po kurios prasidėjo agresyvūs policijos pareigūnų veiksmai. Vienas jų ėmė guldyti gyventoją ant žemės. Jau paguldytas panevėžietis toliau nesiliovė keiktis.

Panevėžiečiui pavadinus pareigūną „gaidžiu“, pastarasis smogė sulaikytajam. Vyras ėmė kraujuoti – vaizdo įraše aiškiai matomas gausiai bėgantis kraujas iš nosies.

Kuo ši istorija baigėsi, nėra žinoma, mat vaizdo įrašas nufilmuotas ne iki konflikto pabaigos.
T. Martinaitis.

Vyks tyrimas dėl pareigūno elgesio

Susisiekus su Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos specialistu Tadu Martinaičiu, jis patikino, jog iškvietimas į vieną iš Panevėžyje esančių butų buvo gautas dėl konflikto.

„Skambutyje girdėjosi, kad vyko konfliktas, galbūt net muštynės, todėl pareigūnai buvo išsiųsti į įvykio vietą. Asmuo buvo girtas, todėl jis sulaikytas, kol išsiblaivys“, – paaiškino jis.

Pasiteiravus apie pareigūno elgesį, kuomet jis smogė vyrui į veidą, T. Martinaitis ką nors komentuoti nepanoro.

„Komentuoti kol kas negaliu, nes vyks tarnybinis patikrinimas dėl pareigūno elgesio. Vaizdo įrašą matėme. Kas gali grėsti pareigūnui, kol kas neaišku. Galimos pasekmės paaiškės po tyrimo“, – sakė komunikacijos specialistas.