Policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad lapkričio 8 d. 12.50 val. VšĮ Respublikinės Panevėžio ligoninės Intensyvios terapijos skyriuje mirė vyras (gim. 1967 m.), gyv. Kaune.

Vyras lapkričio 7 d. 11.58 val. buvo pristatytas į ligoninę su stuburo kaklinės dalies pirmojo slankstelio lūžimu po motokroso varžybų Panevėžio r., Miežiškių sen., Nibragalio k.

Lietuvos motociklų sporto federacijos (LMSF) vadovas Virginijus Visockis DELFI patvirtino, kad nelaimės metu žuvo Vladas Lilis.

„Jis buvo ilgametis sportininkas. Gal ir nebuvo labai aukšto meistriškumo, bet buvo nuolatinis varžybų dalyvis“, - teigė V. Visockis.

V. Visockis apgailestavo, kad lenktynininkai apskritai dalyvauja varžybose, kurios nėra suderintos su LMSF. Būtent toks renginys ir vyko Panevėžyje. LMSF prezidentas sako, kad nebuvo tinkamai įvertinta trasa, o varžybos buvo vadinamos treniruote.

„Renginys buvo pakištas po treniruotėmis. Aiškiai apibrėžta, kas yra varžybos, o tai ir buvo būtent varžybos“, - teigė V. Visockis.

LMSF prezidentas sako, kad jau anksčiau buvo kilę problemų dėl nesankcionuotų varžybų.

„Skambiname visais varpais, net į policiją kreipėmės, kad imtųsi veiksmų. Mano žiniomis, buvo padaryti neleistini kalneliai, kur ir atsitiko nelaimė. Tarptautinė federacija aiškiai nurodo, kokie turi būti atstumai tarp kliūčių ir panašiai. Patyrėme labai skaudžią netektį, netekome labai patyrusio sportininko. Tai nėra eilinis įvykis – žuvo žmogus. Mes kreipsimės į visas instancijas, kad būtų nustatyti kaltininkai“, - DELFI teigė V. Visockis.