Prokuratūra praneša, kad incidentas, per kurį vieno Panevėžio daugiabučio kieme buvo pašautas žmogus, įvyko pernai, gruodžio 21-osios vakarą.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis pažįstamą panašaus amžiaus vyrą pasikvietė pasikalbėti, nes pastarasis šiek tiek anksčiau tą vakarą konfliktavo su jo broliu.

Manoma, kad pokalbio metu kaltinamasis išsitraukė atsineštą iš namų ginklą, šovė į pašnekovą ir pabėgo. Sužeistas į pilvą vyras buvo nuvežtas į ligoninę ir operuotas. Vėliau teismo medicinos ekspertai jam nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Tą patį vakarą policijos pareigūnai įtariamąjį sulaikė jo nuomojamame bute. Vyro namuose buvo rastas nedidelis kiekis kanapių. Vėliau jis kriminalistams pasakė, kur laiko ginklą, kuriuo sužalojo iš matymo pažįstamą žmogų. Atlikus ginklo ekspertizę paaiškėjo, kad tai – perdirbtas revolveris. Kartu rasti ir septyni 5,6 mm kalibro šoviniai.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Tomas Dzikas.

Baudžiamajame kodekse už sunkų sveikatos sutrikdymą numatytas laisvės atėmimas iki 10 metų, už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis – bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją