Į pagalbą atskubėję Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai vaiką ištraukė. Dėl kūno sumušimų ir nubrozdinimų mažametis paguldytas į ligoninę stebėti. Nelaimės aplinkybės aiškinamos.

Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionas, pasaulio vicečempionas V. Vaičikonis naujienų portalui JP pasakojo apie sūnų ištikusią nelaimę.

Pasak V. Vaičikonio, sūnus dabar ligoninėje.

„Jį stebi gydytojai. Sūnui stresas ir nežinia, kaip pasibaigs. Jis labai išsigandęs, o tokios traumos vaikui nėra gerai“, – pergyveno dėl sūnaus sveikatos irklavimo klubo vadovas.

Apgailestauja dėl nelaimės

Pastatas, prie kurio įvyko nelaimė, priklauso UAB „Sanojus“. Bendrovės savininkas Rolandas Kirklys naujienų portalui JP aiškino, kad labai apgailestauja dėl atsitikusios bėdos.

„Labai gaila dėl įvykio. Noriu pasakyti, kad šachtinis šulinys, į kurį įkrito vaikas, turėjo būti uždengtas. Pastatą nuomojame ir visi nuomininkai rūpinasi aplinka. Negaliu pasakyti, kas galėjo nuimti šachtinio šulinio dangtį. Esu išvykęs, todėl sudėtinga komentuoti“, – sakė pastato savininkas.

Statiniais turi pasirūpinti pastato savininkas

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vadovas Vilius Grigaliūnas teigė, kad pastato savininkas turi pasirūpinti požeminiais ir antžeminiais statiniais.

„Tokiais statiniais būtina rūpintis, kad jie nekeltų grėsmės. Jeigu jie kelia grėsmę, skirti baudą privalo miesto Savivaldybė. Yra statinių priežiūros specialistai, kurie nustato pažeidimus ir gali baudą skirti“, – išaiškino Civilinės saugos skyriaus vadovas.

Panevėžiečio gimtadienis pasibaigė ligoninėje: vaikas žaidimų aikštelėje įkrito į šulinio šachtą

Gali skirti baudą

Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas, atliekantys skyriaus vedėjo funkcijas Darius Linkonas buvo griežtas:

„Besąlygiškai statiniu ir aplinkos saugumu privalo rūpintis savininkas, kad nekeltų grėsmės nei jiems, nei aplinkiniams. Dabar aiškinamės situaciją, ar galime skirti baudą“, – sakė D. Linkonas.

Apie neuždengtą šulinį išgirdo tik po nelaimingo įvykio

Naujienų portalui JP žaidimų kambario „Slaptas bunkeris“ darbuotojas pasakojo, kad apie prastai uždengta šachtinį šulinį išgirdo tik po nelaimingo įvykio.

„Net nežinojome, kad šalia pastato yra šachtinis šulinys. Į žaidimų kambarį įėjimas yra iš pastato šono. Ruošiamės žaidimui ir tik, kai pas mus atėjo moteris bei paprašė virvės, sužinojome apie įvykį. Kaip viskas buvo, komentuoti negaliu – nematėme. Kita vertus, kai atvažiavo ugniagesiai gelbėtojai, eiti į lauką ir stebėti, kaip jie gelbėja vaiką, minties nebuvo. Juk ne cirkas koks“, – situaciją paaiškino pramogų verslo atstovas.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)