Nuosprendį penktadienio rytą paskelbė teisėja Danutė Švitinienė. Rezonansinė byla buvo nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose. Nuosprendį per 14 dienų galima skųsti apeliacine tvarka.

Panevėžio apygardos teismas penktadienį paskelbė, kad priimtas sprendimas kaltinamąjį išteisinti dėl nužudymo, nes neįrodyta, kad jis dalyvavo darant nusikaltimą.

Nukentėjusiųjų ieškiniai neturtinei žalai atlyginti taip pat buvo atmesti, bent jau iki tol, kol bus surastas tikrasis žudikas.

Teismas nusprendė perduoti užduotį prokurorui, kad šis imtųsi priemonių, jog būtų nustatytas tikrasis žudikas.

Šių metų sausio 30 dieną Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą dėl 2017 m. pabaigoje nužudyto septyniolikmečio gimnazisto. Priminsime, kad 2000 m. gimęs panevėžietis T. Jankūnas buvo kaltinamas tuo, kad 2017 m. gruodžio 10 d., apie 21 val., Panevėžyje, Panevėžio A. Lipniūno progimnazijos stadiono dalyje, esančioje prie Dariaus ir Girėno g. 21 ir 25 namų, peiliu vieną kartą dūrė 17-mečiui D. G. į gyvybei pavojingą kūno vietą – krūtinės ląstą, taip tyčia jį nužudė.

Panevėžiečiui T. Jankūnui buvo pateikti įtarimai dėl tyčinio nepilnamečio nužudymo.

„Lemtingas buvo vienintelis dūris peiliu į krūtinės ląstą“, – praėjusių metų pabaigoje paskelbė prokuratūra. Anot prokuratūros, nors jaunuolio kūnas rastas ne nuošalioje vietoje, o šalia daugiabučių namų, iškart iškviesta policija, tada įtariamojo nustatyti nepavyko.

Sudaryta tyrimo grupė intensyviai dirbo beveik pusmetį, kol buvo sulaikytas įtariamasis, tuo metu dar nepilnametis T. Jankūnas. Praėjusių metų pabaigoje vykusioje spaudos konferencijoje Panevėžio apygardos prokuratūros 1-asis baudžiamojo persekiojimo skyrius vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis teigė, kad pagal surinktus tyrimo duomenis, nužudytas jaunuolis ir įtariamasis gyveno tame pačiame Panevėžio gyvenamajame kvartale.

Beje, prokuroras pabrėžė, kad nužudymo įrankis taip ir nebuvo rastas. Jaunuolio nužudymo ikiteisminis tyrimas vyko beveik dvejus metus. Per tą laiką apklausta daugiau nei 120 liudytojų, skirtos užduotys bei ekspertizės, jų atlikimas užtruko pakankamai ilgai. Bylos medžiagą sudaro daugiau nei 22 tomų.

Įtariamasis pasinaudojo savo teise ir viso ikiteisminio tyrimo metu duoti parodymus atsisakė.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)