Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė DELFI patvirtino, kad Augutis Tymukas bus paleistas. Pasibaigus sulaikymo laikui jis išeis iš policijos komisariato.

Tai pat pašnekovė teigė, kad yra atsižvelgta ir į sulaikytojo sveikatos būklę. DELFI primena, kad A. Tymukas šiuo metu yra nedarbingas.

Kaltės nepripažįsta

Savo kaltės A. Tymukas nepripažįsta. Trečiadienį išvydęs žurnalistus atsakyti į jų klausimus jis nebuvo linkęs.

„Aš nebėgau iš įvykio vietos“, – tenurodė jis.

Tiesa, DELFI žiniomis, nuo įvykio vietos A. Tymukas nuvažiavo bemaž 30 kilometrų – apgadintas jo automobilis, o kartu ir miegantis jis pats rastas Kamajų miestelyje.

Kol kas nežinoma, kokia kardomoji priemonė jam skirta. Manoma, jam gali būti liepta pasirašyti pasižadėjimą neišvykti arba bus paimti jo asmens tapatybės dokumentai.

Įvyko kraupi tragedija

Policijos departamentas informavo, kad pirmadienį, apie 17.37 val., Rokiškio r., kelyje Rokiškis–Maineivos–Naujasodė, 13-ame km, įvykusi nelaimė yra dar baisesnė, nei atrodė.

Rokiškio r. gimnazijos direktoriui (gim. 1963 m.) buvo nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Paaiškėjo, kad šalia automobilio, važiuojamojoje kelio dalyje, stovėję asmenys nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių.

Neblaivaus direktoriaus vairuojamas automobilis, manoma, kliudė ir mirtinai sužalojo 45 metų moterį. Pasirodo, kartu prie automobilio stovėjo ir vyriškis (gim. 1995 m.), jis taip pat buvo sužalotas. 22 metų jaunuolis dėl nugaros ir dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rasa Meištė DELFI patvirtino, kad tai – žuvusios moters sūnus.

Automobilis „Seat Alhambra“ po eismo įvykio pasišalino, jis buvo rastas apgadintas Rokiškio rajone esančiame Kamajų miestelyje. Prie transporto vairo miegojo vairuotojas.