Taip antradienį nusprendė Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs Palangos policijos pareigūnų V. Macevičiui surašytą administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo, kai buvo apgadintas turtas, bei pasišalinimo iš eismo įvykio.

Vienerių metų vairavimo stažą turinčiam V. Macevičiui teisėjas Antanas Virbalas skyrė švelniausią įstatyme numatytą nuobaudą – pažeidėjas pripažino savo kaltę ir gailėjosi.

Bylos duomenimis, V. Macevičius rugpjūčio 8-ąją, apie 8.13 val. Palangoje, Birutės gatvėje, skriedamas automobiliu „BMW 318“ sulaužė vartus į Botanikos sodą ir, įvažiavęs į pėsčiųjų taką, rėžėsi į medį. Prieš tai vairuotojas nuvertė stulpą su pėsčiųjų tako kelio ženklu.

Vairuotojas iš eismo įvykio pasišalino, o apie į avariją pakliuvusį automobilį policijai pranešė pro šalį ėję žmonės.

Vienai vilnietei priklausantį automobilį vairavęs V. Macevičius į policiją atvyko po kelių valandų, kai pareigūnai susisiekė su automobilio savininke. Vairuotojas pripažino savo kaltę ir teisinosi, kad iš eismo įvykio pasišalino iš baimės.

Tokios pozicijos jis laikėsi ir teisme, nagrinėjusiame jam iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą.

Antradienį KET pažeidėjui paskelbtas teismo nutarimas dar negalutinis – V. Macevičius jį galės apskųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.