Reidas TV šeštadienio rytą paskelbė, kad jaunuolis iš „CityBee“ išsinuomojo automobilį „VW T-Rock”, o kelionė baigėsi Palangoje smūgiu į atitvarus Kretingos-Vilimiškės kelio sankryžoje.

Po patikrinimo alkoholio matuokliu vairuotojui nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas.

„Sakė, čia Palanga, čia jeigu ne jis, tai kitas. Mes pridursime, kad tai tiesiog auksinė šeštadienio išmintis“, – rašo Reidas TV.

Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Papildyta 16.38 val.: Į įvykį sureagavo ir „CityBee“ atstovai.

„Nors didžioji dalis mūsų klientų yra sąmoningi ir atsakingi vairuotojai, tačiau norime pridurti, kad smerkiame neatsakingą vairavimą ir imamės griežtų priemonių eismo dalyvių saugumui užtikrinti. Skiriame griežtesnes baudas nei reikalauja įstatymai. Kiekvienam „CityBee“ klientui, kuris vairuoja neblaivus ar neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, dalijasi savo paskyra su kitais gresia bauda iki 2000 Eur. Jau daugiau nei metus turime automatizuotą skambučių sistemą, kuri perspėja greitį viršijančius vairuotojus. Edukuojame savo klientus apie atsakingo elgesio kelyje svarbą, informuojame apie sudėtingas eismo sąlygas ir patariame, kaip išvengti eismo įvykių“, – Delfi informavo komunikacijos vadovė Baltijos šalims Justina Matuliauskienė .

Įmonės atstovė informavo, kad kliento profilis, laikantis bendrovės vidaus procedūrų, iškart po eismo įvykio buvo užblokuotas.

Taip pat informavo, kad įmonė, kaip ir visuomet, bendradarbiauja su policija ir teikia visą reikalingą informaciją, kurios gali prireikti tyrimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)