Lenkijos pareigūnų duomenimis, į Latviją per Lietuvą ketina važiuoti apie pusantro tūkstančio sirgalių, keli šimtai iš jų – policijai gerai žinomi chuliganai. Apie 10 val. Klaipėdos policijoje jau užregistruotas pirmas pranešimas apie lenkų siautėjimą pajūryje.

Prie pat Klaipėdos esančios degalinės (šalia Jakų žiedo, Sudmantų kaime) darbuotojas policijai pranešė, kad apie 10 val. atvažiavo trys lenkų futbolo chuliganų automobiliai „Volvo“, „VW Passat“ ir „Opel Astra“.

Pasak pranešėjo, visi lenkai buvo girti ir labai agresyvūs. Jie rusiškais keiksmažodžiais išplūdo degalinėje buvusius žmones, dažais aprašinėjo degalinės pastatą ir šalia kuro talpyklų sprogdino petardas.

Ketvirtadienį Palangoje prasidėjo „Omnitel 1000 kilometrų lenktynės“, todėl didžioji dalis pajūrio policijos pajėgų užimta ten, bet teko dalį pajėgų nukreipti lenkų sirgalių kontroliavimui.

Magistralėje prie Gargždų, prie posūkio į Kretingą pastatytas policijos postas – pareigūnai tikrina automobilius su lenkiškais numeriais. O Marijampolės ir Alytaus apskrityse policija lenkų mašinas tikrina jau nuo trečiadienio vakaro – jau paimta dujų balionėlių, metalinių strypų ir kt.

Netrukus po to, kai prie Klaipėdos esančioje degalinėje pasiautėjo lenkų futbolo chuliganai, Palangoje jie buvo sulaikyti. Į policijos komisariatą atvežta 13 lenkų, važiavusių 3 automobiliais. Dauguma sulaikytųjų girti. Jiems bus paskirtos baudos.