Jonavos rajono policijos pareigūnai dėl pagrobtos Ruklos gyventojos buvo sukelti ant kojų spalio spalio 26 d. apie 22 val. 50 min.

Pagalbos telefonu pirma į giminaičius, vėliau ir į policiją kreipėsi Ruklos miestelio gyventoja I. V., gimusi 1979 m. Moteris tikino, kad spalio 26 d. apie 20 val. 40 min. einant Piliakalnio gatve, Ruklos miestelyje, prie daugiabučio namo laiptinės ji pamatė keturis vyriškius, iš jų vieną pažinojo iš matymo.

Mestos didžiulės policijos pajėgos ieškoti pagrobėjų, nes pasak moters, vyrai jai grasino Dembavoje kraupiai nužudytos merginos likimu, įgrūdę į automobilio bagažinę vežė į mišką, prievarta bandė nugirdyti.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad moteris visa tai išsigalvojo iš keršto.

Sulaikius vieną po kito įtariamuosius, istorijos siūlo galą prokurorai ir policijos tyrėjai netruko apčiuopti. Moteris kartą jau buvo vieno sulaikytųjų sumušta.

Prokuratūros duomenimis, už skriaudą, kaip vėliau paaiškėjo, apsimelavusi nukentėjusioji, ėmė reikalauti baliaus.

Įkyrėjusiai moteriai vyras paskambino spalio 26-osios rytą ir nesubtiliai liepė "atsikabinti", nes kitaip su ja susidoros. Grasinimus girdėjo ir dabartinis pagrobimo istoriją sukūrusios moters draugas.

Vakare, būdama neblaivi, I. V. nuėjo link miško, suplėšė savo drabužius ir paskambino giminaičiams, kuriems ir papasakojo kraupią istoriją, kad ją esą norėjo sudeginti, tačiau kol vyrai ieškojo malkų, jai pavyko pabėgti, nors buvo prievarta prigirdyta alkoholio.

Baudžiamajame kodekse numatyta, tas, kas melagingai įskundė įstaigai ar pareigūnui, turinčiam teisę pradėti baudžiamąjį persekiojimą, nekaltą asmenį kaip padariusį nusikalstamą veiką, jeigu dėl to šis asmuo pradėtas persekioti, arba pranešė apie žinomai nebūtą nusikaltimą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tas, kas melagingai įskundė ir suklastojo įrodymus asmens baudžiamajam persekiojimui pradėti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.