Sekmadienio rytą magistraliniame kelyje Bauskė–Panevėžys ties Škilinpamūšio kaimu Pasvalio r. Šiaulių pasienio užkardos bei Migracijos skyriaus pareigūnai patikrinti sustabdė Latvijoje registruotą automobilį BMW 530 su priekaba „Niewiadow BR2“. Transporto priemonę vairavo 32-ejų Latvijos pilietis.

Jis pateikė pasieniečiams tvarkingus asmens, automobilio ir priekabos dokumentus. Tačiau rusiškas vairuotojo pažymėjimas VSAT pareigūnams sukėlė abejonių: jame buvo įrašai, leidžiantys vairuoti net septynių kategorijų transporto priemones.

Pirminiais duomenimis, šis dokumentas – visiška klastotė. Latvis nuvežtas apklausai, o automobilis perduotas kartu su juo vykusiai šio automobilio savininkei.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai to paties sekmadienio vakarą bemaž toje pat vietoje patikrinti sustabdė automobilį „VW Multivan“ su estiškais registracijos numeriais. Į Lietuvą atvykstantį automobilį vairavo 47-erių Ukrainos pilietis, turintis laikiną leidimą gyventi Estijoje.

Užsieniečio pateiktas ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas. Patikrinus dokumentą paaiškėjo, kad jis, įtariama, – visiška klastotė. Jo blankas neatitiko originaliam dokumentui keliamų pagaminimo reikalavimų.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus. Abiejų automobilių vairuotojai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Griežčiausia įstatyme numatyta bausmė už šią nusikalstamą veiką – ketverių metų laisvės atėmimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją