Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), kuriai priklauso URC, teigimu, keliolika čečėnų valgyklos patalpose susigrūmė su 18 vietnamiečių. Per incidentą smarkiau nukentėjo 4 Vietnamo piliečiai, jiems suteikta ambulatorinė pagalba.

Muštynes numalšino centro kontrolieriai ir į įvykio vietą atskubėjęs netoliese esančios Pavoverės užkardos pasieniečių ekipažas bei Pabradės policijos nuovados kriminalistai.

Kaip BNS sakė šio centro vadovas Robertas Petraitis, kilusio sąmyšio metu čečėnai per tvorą permetė vieną kazachą ir čečėną. Kazachą, anot pareigūno, pavyko surasti pasitelkus tarnybinį šunį. Čečėnui Jurijui K. nuo pareigūnų pavyko pasprukti. Šiuo metu paskelbta jo paieška.

URC vadovo teigimu, apklausti čečėnai aiškino vietnamiečius mušę, nes šie juos erzino ir rodė nepadorius gestus.

Įvykį tiria Švenčionių rajono policijos komisariato Pabradės policijos nuovados pareigūnai.

Kaip pranešė VSAT, vietnamiečiams, kaip ir kitiems nelegaliems migrantams, judėjimo laisvė URC teritorijoje yra apribota - iš uždaro sektoriaus jie gali išeiti tik lydimi pasieniečių konvojaus.

Tuo tarpu prieglobsčio besiprašantys asmenys, kurių daugumą URC sudaro čečėnų tautybės Rusijos piliečiai, gali laisvai vaikščioti po centrą. Be to, informavę centro pareigūnus, prieglobsčio prašytojai gali 72 valandoms išvykti iš centro.

Šiuo metu URC gyvena 201 užsienietis. Daugiau nei pusė centro gyventojų - 108 - Rusijos piliečiai. Antra pagal dydį užsieniečių grupė yra Vietnamo piliečiai - jų centre - 38.