Į teismą atvestas alytiškis neatrodė išsigandęs, neslėpė veido, kuriame netgi šmėstelėjo šypsena.

22 metų vyras peiliu Alytaus pataisos namuose švaistėsi praėjusių metų rugpjūčio 4 d. Įsivėlęs į konfliktą su kameros draugu, dūrė jam į krūtinę, šonkaulių sritį, žastą. Dūriai sekė vienas po kito. Nukentėjęs vyriškis vos spėjo pabėgti iš kameros. Jo kūnas buvo nusėtas durtinėmis ir pjautinėmis žaizdomis. Peilį kaltinamasis išmetė į klozetą.

M. Dabkevičius teisme tikino, kad nuoširdžiai gailisi, o jo įniršį sukėlė žodinis įžeidimas. Alytaus rajono apylinkės teismas nustatė, kad vyras, prieš darydamas nusikaltimą, galėjo įvertinti, kad tiek peilio dūrių sunkiai sutrikdys žmogaus sveikatą. Alytiškis laisvės dar nematys, nes teismas jam skyrė 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Jau keturis kartus teistas M. Dabkevičius 2011 metais buvo nuteistas už žmogžudystę. 2010 metais 17 metų vaikinas Alytuje, Putinų gatvėje, išgertuvių metu kartu su pažįstamu nužudė kartu girtavusį buto šeimininką.

Smurtautojai jį mušė rankomis, badė peiliu. M. Dabkevičius leisgyviui vyrui ketino nupjauti galvą, tačiau nepavyko, nes peilis buvo neaštrus. Po kruvinos egzekucijos vyrai patraukė prie ežero, kur išmetė nusikaltimo įrankį. Medikai Putinų gatvėje gyvenančiam vyrui padėti jau negalėjo.

Tąkart teismas M. Dabkevičiui skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę. Vaikino įniršį ir tada, pasak jo, išprovokavo įžeidinėjimai.