Vieno Aukštaitijos rajono gyventojas į teisiamųjų suolą sėdo dėl 2021 metų vasarą įvykdytos nusikalstamos veikos. Paauglys artimiesiems papasakojo pamatęs, kaip tame pačiame kaime gyvenantis vyras atliko seksualinio pobūdžio veiksmus jo sesers atžvilgiu. Mergina turi įgimtą sunkią protinę ir fizinę negalią, todėl suaugusiam vyrui pasipriešinti negalėjo.

Nukentėjusiosios artimieji apie įvykį pranešė policijai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė.

Pasak prokurorės S. Povilonienės, kaltinamasis savo kaltę neigė ir ikiteisminio tyrimo, ir baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisme metu.

„Praeityje šis vyras jau buvo teistas už analogišką nusikaltimą, tenka tik apgailestauti, kad tai jo neatgrasė nuo naujos nusikalstamos veikos padarymo“, – sakė prokurorė.

Anksčiau 4 kartus teistas kaltinamasis vėl nusikalto būdamas pripažintas recidyvistu ir tik prieš keletą mėnesių išėjęs į laisvę iš įkalinimo įstaigos.

Išnagrinėjęs bylą, Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėjas lapkričio 3 dieną paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Kaltinamasis pripažintas kaltu dėl bejėgiškos būklės asmens seksualinio prievartavimo. Teismas jam skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę. Iš nuteistojo taip pat priteisti 2 tūkst. eurų nukentėjusiajai padarytai neturtinei žalai atlyginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)