Šalia Švarco g. 1 esančio Prancūzijos ambasados pastato, po suoliuku, apsaugos darbuotojas pastebėjo įtartiną daiktą.

Į nurodytą atvykę policijos pareigūnai apie radinį pranešė specialiųjų operacijų rinktinės „Arasišminuotojams, ugniagesiams, medikams, kriminalistinių tyrimų ekspertams.

Kaip DELFI sakė vietoje dirbę pareigūnai, skvere priešais ambasadą, po suoliuku, rasta į kažkokią medžiagą įvyniota apie 15 cm dydžio kolba su rašteliu.

Dar iki pietų ją išsivežė ekspertai, kurie po tyrimo galės pasakyti, kas jos viduje, ir ar tai kėlė pavojų aplinkiniams.

Tačiau netrukus policija išsiaiškino, kad mįslingoji kolba - orientacinio žaidimo dalis (įvairiose miesto vietose žaidimo dalyviai turi surasti įvairius daiktus, prie kurių būna paliktos tolimesnių  paieškų nuorodos).

Į įtartinus radinius policija visada reaguoja rimtai. O šįkart ypatingą nerimą sukėlė tai, kad antradienio rytą Libijoje buvo susprogdinta Prancūzijos ambasada.

Agentūra BNS praneša, kad sprogmenų prikrautas automobilis antradienį paryčiais detonavo prie Prancūzijos ambasados Libijos sostinėje Tripolyje, sužeisdamas du prancūzus apsaugininkus ir smarkiai apgadindamas pastatą, pranešė vienas vietos saugumo šaltinis.

Vienas įvykio vietoje esantis naujienų agentūros AFP korespondentas nurodė, kad buvo sugriauta ambasadą juosianti siena, o pastatas - smarkiai apgadintas. Taip pat buvo sunaikinti du automobiliai, stovėję netoli ambasados.

Sprogimas driokstelėjo apie 7 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku, sakė vietos gyventojai.

Vienas Prancūzijos šaltinis patvirtino, kad prieš ambasadą buvo įvykdyta ataka, ir nurodė, kad vienas apsaugininkas buvo sunkiai sužeistas, o kitas tik lengvai nukentėjo.

Prancūzijos atstovybė yra įsikūrusi dviejų aukštų viloje prabangiame sostinės rajone Gargareše.

"Išgirdome garsų sprogimą septintą valandą. Buvo didelė klaida įkurti Prancūzijos ambasadą mūsų rajone", - sakė vienas įvykio vietoje buvęs vietos gyventojas.