Per didžiąsias žiemos šventes nuo ilgapirščių nukentėjo ne tik Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas - paaiškėjo, kad gruodžio pabaigoje vagys apšvarino ir daugiau Seimo viešbutyje įsikūrusių parlamentarų, šeštadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Kiek tiksliai politikų nukentėjo, teisėsaugininkai kol kas neatskleidžia. Kadangi po švenčių dar ne visi Seimo nariai grįžo į sostinę, prognozuojama, kad per artimiausias dienas pareiškimų dėl vagysčių bus daugiau. Buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras konservatorius Donatas Jankauskas dienraščiui patvirtino, kad taip pat buvo apvogtas.

"Be pono Juliaus Sabatausko, kurio istorija buvo aprašyta gana plačiai, yra apvogta dar eilė Seimo narių", - sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas Sigitas Šemis.

DELFI primena, kad Seimo nario, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko J. Sabatausko butas Seimo viešbutyje apvogtas tuo metu, kai šeimininkai išėjo į miestą sutikti Naujųjų metų.

Politikas DELFI pasakojo, kad gruodžio 31-osios vakarą su žmona išėjo į koncertą. Po vidurnakčio grįžę į namus pamatė, kad butas apvogtas. Vagis į butą pateko per duris (jos neišlaužtos, nusikaltėliai sugebėjo atrakinti spynas).

Atlikę įvairius operatyvinius veiksmus, pareigūnai vagyste įtariamą asmenį nustatė ir per surengtą specialiąją operaciją prekybos centre „Akropolis“ sulaikė jį su įkalčiais.

Vilnietis Valerijus Capukas, gimęs 1980 m., pareigūnams žinomas nuo 2010 m., kai apvogė Seimo nario Algimanto Salamakino butą Seimo viešbutyje.

Po to, kai buvo apvogtas J. Sabatausko butas Seimo viešbutyje ketinama atnaujinti vaizdo kameras ir pakeisti spynas. Seimo kancleris Jonas Milerius teigia, kad ketinama atnaujinti apsaugos kameras, pakeisti užraktus, kad spynų nebūtų galima atrakinti paprastu raktu. Kai kur ketinama pakeisti lempas ryškesnėmis.

Saugumas, anot kanclerio, bus stiprinamas iš pinigų, kurie gaunami iš bankų už patalpų nuomą.