Tyrimo duomenimis, trys vyrai, sėdėdami kalėjime, subūrė organizuotą grupę nusikaltimams daryti.

Įtariama, kad trijulė iš įkalinimo vietos organizavo narkotikų įsigijimą, jų pristatymą į slėptuves Klaipėdoje ir platinimą.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Įtariama, kad laisvėje du kalėjime sėdinčios trijulės bendrininkai iš sutartos slėptuvės paimdavo ir parduodavo ten paliktus kvaišalus – kanapes, heroiną, kokainą.

Trys iš grupuotės narkotikų įsigiję kaltinamieji bus teisiami dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Ketvirtas kaltinamas narkotikų platinimu.

Prokuroro nutarimu areštuota vienam iš kaltinamųjų priklausantys 7 tūkst. eurų. Įtariama, kad jie gauti pardavus narkotikus. Teisme bus siekiama pinigus konfiskuoti.

Trys kaltinamieji teismo laukia būdami suimti, kitiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)