„Kai su Nerijumi nutraukiau santykius, jis mane persekiojo, grasino“, – kalbėdama apie labai pavydų ūmaus būdo vyrą policijos pareigūnams prisipažino viena kaunietė.

Už 36 metų N. Kalaušį metais jaunesnė mergina buvo priversta pagalbos ieškoti policijoje – tik įsikišus pareigūnams vyras paliko ramybėje savo buvusią draugę.

Apie savo santykius su N. Kalaušiu kaunietė buvo priversta pasakoti ne tik policijoje, bet ir teisme – po jos pareiškimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o byla perduota teismui.

Teismas N. Kalaušį tuo metu nuteisė tik dėl vagystės – penktą kartą apkaltinamąjį nuosprendį išgirdęs vyras buvo pasiųstas į pataisos namus vieneriems metams keturiems mėnesiams.

Bylos nagrinėjimo metu buvusi N. Kalaušio draugė pasakojo, kad ilgą laiką bendravo su santuoką nutraukusiu vyru, bet kai šis ėmė dažnai vartoti alkoholį, nutarė su juo nebeturėti jokių ryšių.

„Tada nutariau su juo nutraukti santykius, tačiau jis mane nuolat persekiojo, grasino, – pasakojo mergina. – Tą rytą iš namų išėjau į darbą – Nerijus manęs laukė laiptinėje. Prašė duoti savo mobiliojo ryšio telefono aparatą, bet nesutikau – jis prieš jau buvo sudaužęs tris mano telefonus. Be to, jis mane buvo apvogęs ir sumušęs.“

Buvusi N. Kalaušio draugė sakė, kad nesileido į kalbas ir nuėjo į visuomeninio transporto stotelę.

„Jis sekė mane iš paskos ir stotelėje apieškojo mano rankinę ir striukę, o kai rado telefoną, jį pasiėmė“, – nukentėjusioji teigė, kad aparatas priklausė jos darbdaviui.

Dėl buvusio draugo ne kartą nemalonumų turėjusi kaunietė taip pat prisipažino, kad darbovietėje atlygino žalą iš savo pinigų.

Kad pavogė buvusios mylimosios telefoną, teisme pripažino ir pats N. Kalaušis. „Gailiuosi,kad taip pasielgiau“, – sakė tuo metu jau penktą kartą nuteistas vyras.

Šiuo metu dviguba žmogžudyste įtariamas N. Kalaušis gailėjosi ir tuo metu, kai buvo teisiamas dėl Kaišiadorių policijos areštinėje dirbančio policininko sveikatos sutrikymo. Nustatyta, kad tuo metu dėl nusikaltimo suimtas vyras policininką apiplikino verdančiu vandeniu.

„Buvau supykęs ant policininko“, – vėliau prisipažino N. Kalaušis.

Konfliktas su pareigūnu kilo tuomet, kai šis į kamerą atnešė maistą. N. Kalaušis užpyko, kad viena lėkštė buvo nešvari. „Ėsi iš tokios lėkštės“, – anot N. Kalaušio, pasakė pareigūnas. Tokie žodžiai suimtąjį labai supykdė – jis ant grindų numetė lėkštę, o kai pareigūnas pasilenkė jos paimti, N. Kalaušis šiam ant nugaros užpylė verdančio vandens.

N. Kalaušis buvo gerai žinomas gimtojo Kaišiadorių rajono ir Kauno, kuriame glaudėsi ne pas vieną merginą, pareigūnams. Jis taip pat kurį laiką Didžiojoje Britanijoje dirbo statybininku. Vyras buvo vedęs, bet jau daugiau kaip 8 metus išsiskyręs.

Pastarąjį pusmetį jis gyveno populiarios televizijos laidos „TV pagalba“ žurnalistės Viltės Stankutės-Butkienės namuose Kauno rajone, Giraitėje. Moteris ir kartais pas ją į svečius atvykdavęs labai artimas draugas sekmadienį buvo rasti itin žiauriai nužudyti.

Įtariama, kad baisus nusikaltimas buvo įvykdytas naktį iš penktadienio į šeštadienį. Nusikaltimą įvykdęs žudikas prie aukų numetė peilį, o pats pasislėpė.

N. Kalaušį policijos pareigūnai sulaikė pirmadienį Kaišiadoryse. Kauno policijos viršininkas Darius Žukauskas žurnalistams užsiminė, kad įtariamuoju dėl dvigubos žmogžudystės patrauktas N. Kalaušis ir šįkart gailisi dėl to, ką padarė.

Nužudytoji pramoginės laidos žurnalistė su N. Kalaušiu negyveno maždaug dvi savaites.