„Jie buvo mandagūs, malonūs žmonės, tvarkinga šeima. Kai išgirdau, negalėjau patikėti, kad taip įvyko“, – teigė iš sulaikytos moters patalpas nuomojanti mergina.

Rugpjūčio 31-ąją, apie 6 valandą ryto policijos pareigūnai sulaukė skambučio ir žinios apie negyvą vyrą. Moteris buvo sulaikyta kaip įtariamoji, pareigūnai paėmė legaliai turėtą pistoletą „S7 3.3“.

Penktadienį, rugsėjo 2-osios rytą į Klaipėdos apylinkės teismą įtariamoji atvežta į teismą, kur po pokalbio su moterimi teismas spręs, ar ją suimti, kaip kad prašo prokuroras. Moteriai pareikšti įtarimai sutuoktinio nužudymu, tačiau jos advokatas Gintautas Daugėla teigė, kad ne viskas yra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Advokatas nesutiko pateikti jam moters papasakotos versijos.

Prokuroras Arūnas Saunorius į teismą kreipėsi prašydamas įtariamąją suimti trims mėnesiams. Jis taip pat nelinkęs daug pasakoti apie įvykius, tik įvardijo, kad byla gana paini.

Kas iš tiesų įvyko, moterį ir nužudytą jos sutuoktinį pažinoję žmonės gali tik spėlioti. Apie vos prieš metus susituokusią porą žmonės atsiliepė tik teigiamai, jie kūrė verslą, moteris nuomojo patalpas biurams.

Dėl įvykio teko kviesti ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotojus. Jų teigimu, anksčiau apie šeimą tarnybos neturėjo jokių žinių, šeima buvo tvarkinga.

Papildyta: Klaipėdos apylinkės teismas apie 9 valandą ryto paskelbė, kad netenkina prokuroro prašymo suimti moterį. Įtariamoji paleista iš teismo salės.

Anot prokuroro A. Saunoriaus, teismas sprendimą argumentavo tuo, kad moteris yra susaistyta stipriais ryšiais, turi verslą ir turi pakankamai kitų priežasčių nesislapstyti nuo teismo.

Prokuroro teigimu, moteriai bus paskirtos kitos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)