Sekmadienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Pamūrinės kaimo (Šalčininkų r.) apylinkėse, netoli valstybės sienos, išgirdo garsą, būdingą bepilotei skraidyklei. Ties Tartoko kaimu VSAT pareigūnai nešiojamu naktinio matymo prietaisu užfiksavo nedideliame aukštyje į Lietuvos teritoriją įskridusį droną. Taip pat pastebėta, kad prie jo pritvirtintas krovinys.

Pasieniečių patruliai nedelsdami parengė naudoti bepiločių orlaivių užkardymo įrangą. Jie sėkmingai perėmė skraidyklės valdymą ir priverstinai ją nutupdė prie valstybės sieną su Baltarusija skiriančio fizinio barjero. Paaiškėjo, kad savadarbis dronas skraidino 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Apžiūrėję vietovę, Tribonių užkardos pasieniečiai pastebėjo sniege paliktus žmonių pėdsakus.

Jais pasieniečiai sekė apie kilometrą į Lietuvos gilumą, Tartokų kaimo link. Čia krūmuose aptiko du besislepiančius vyrus. Paaiškėjo, jog tai 25-erių ir 45-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Šalia jų mėtėsi ryšulys, aptrauktas polietileno plėvele. Jame buvo 750 tokių pat pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais.

Šalčininkiečiai neneigė, kad pasieniečių aptiktas ryšulys priklauso jiems. Ir prisipažino ryšulį nešę pakaitomis.

Abu vyrai, dronas ir cigaretės su baltarusiškomis banderolėmis buvo pristatyti į Tribonių pasienio užkardą.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką šalčininkiečiams pradėtos administracinės teisenos. Už tai jų laukia baudos nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Kontrabandos gabentojams įteikti šaukimai už savaitės atvykti į minėtą VSAT Varėnos pasienio rinktinės padalinį, kur bus nagrinėjamos jų administracinės bylos. Čia laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją