Anot teismo pranešimo, 2021 metų gruodžio mėnesį Panevėžio rajone Ramygaloje buvo apvogta saugykla, kurioje laikytos įvairios kosmetikos priemonės. Nustatyta, kad pavogta daugiau nei 800 vienetų šampūnų, kondicionierių, kaukių ir serumų, kurių vertė – 19 tūkst. 770 eurų.

Teismas nustatė, kad du vietos gyventojai keturis kartus įvykdė vagystes. Kiti du pardavinėjo vogtas prekes internetu. Dar vienas, įsigijęs vogtų prekių už 15 800 eurų, laikė jas, kol per kratą rado policijos pareigūnai.

Šioje byloje išnagrinėta dar viena vagystė, ją su bendrininku padarė vienas iš vogusiųjų kosmetiką. Jie įsibrovė į ūkines patalpas Panevėžio rajone Garuckų kaime ir pavogė dyzelino, tepalo ir huminių rūgščių, įvertintų 1510 eurų.

21 metų ramygalietis nuteistas už 2 vagystes ir turto sugadinimą subendrinta 1 m. 5 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Kadangi jis jau teistas ir atlieka laisvės atėmimo bausmę, sudėjus bausmes jam kalėti teks 6 metus.

Kitas vagystes vykdęs Ramygalos gyventojas nusikaltimą padarė būdamas nepilnametis, bet jau teistas. Teismas jam iš viso skyrė 3 metus ir 9 mėnesius. Bausmės vykdymas atidėtas 3 metams, skirtas elgesio apribojimas 12 mėnesių, jaunuolis įpareigotas šiuo laikotarpiu mokytis arba dirbti, būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu ar mokslu, be Probacijos tarnybos leidimo nekeisti savo gyvenamosios vietos.

36 metų ramygalietis, įgijęs didelį kiekį kosmetikos priemonių, bet nespėjęs jų išplatinti, nubaustas 43 parų arešto bausme. Į šią bausmę įskaičiuota ir bausmė dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo, nes jo namuose pareigūnai rado 9 mm dujinį pistoletą, kuriam laikyti vyras neturėjo leidimo. Vyras buvo suimtas nuo sulaikymo dienos. Teismas nusprendė, kad bausmę jis jau atliko ir nuosprendžio paskelbimo dieną paleido iš suėmimo.

Jau teistą 39-metį Velžio gyventoją, platinusį vogtas prekes, teismas pripažino kaltu. Subendrinus su ankstesne bausme, jam skirta laisvės apribojimo bausmė 2 metams.

Savo draugui kosmetiką platinti padėjusi 32 metų mergina atleista nuo baudžiamosios atsakomybės ir baudžiamoji byla jai nutraukta. Ji perduota pagal laidavimą seseriai, nustatant 1 metų 6 mėnesių laidavimo terminą.

„Asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jei pirmą kartą padaro nusikalstamą veiką, prisipažįsta ir gailisi, atlygino ar įsipareigoja atlyginti padarytą žalą ir galima manyti, kad nedarys naujų nusikalstamų veikų. Teismo sprendimu merginą apibūdinantys duomenys leidžia prognozuoti, kad patraukimas baudžiamojon atsakomybėn ir bylos nagrinėjimas bus pakankama poveikio priemone, ją ateityje sulaikysiančia nuo naujų nusikalstamų veikų“, - sakė bylą nagrinėjusi Panevėžio rūmų teisėja Ilona Kvalitaitė.

Į patalpas įsilaužusiam ir įvykdžiusiam vagystę jau teistam devyniolikamečiui panevėžiečiui, subendrinus bausmes, skirtas laisvės apribojimas 6 mėnesiams, o sudėjus su anksčiau skirta bausme - 80 parų arešto bausmė. Bausmės vykdymas atidėtas 8 mėn.

Kaltinamiesiems priteista atlyginti iš viso 19 770 eurų žalą. Konfiskuotas ginklas teismo sprendimu perduotas Ginklų fondui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją