Įrodyta, jog E. G., kartu su V. V. ir E. K., laikotarpiu nuo 2015 m. gegužės iki 2016 m. lapkričio, įvairiuose Lietuvos miestuose organizavo prostitucijos veiklą.

E. G. pati arba per tarpininkus interneto skelbimuose siūlė merginoms užsidirbti teikiant seksualines paslaugas.

Seksualinės paslaugos buvo teikiamos Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos miestuose. Skelbimuose, kuriuos keldavo ir apmokėdavo E. G. (iš E.K. banko sąskaitos) buvo nurodomi E.G. ir V. V. naudojami kontaktai – jie buvo atsakingi už skambučių priėmimus, bendravimą su klientais ir jų nukreipimą pas seksualines paslaugas teikiančias merginas.

Kaltinamoji E. K., vykdydama E. G. nurodymą, buvo atsakinga už pinigų, gautų už prostituciją, surinkimą iš merginų – iš jų buvo paimama 50 procentų nuo gautų pajamų. Pinigai buvo surenkami grynaisiais arba banko pavedimu bei paskirstomi bendrininkams. Nusikalstamos veikos bendrininkai per minėtą laikotarpį įgijo ne mažiau kaip 161 950 eurų pajamų.

Merginoms buvo grasinama

E. G. kontroliavo prostitucijos tinklo veiklą ir buvo nurodžiusi seksualines paslaugas teikiančioms merginoms pranešti kada atvyko ir išvyko klientai, kiek jie sumokėjo pinigų už suteiktas paslaugas.

Nustatyta, kad E. G. grasino prostitucijos paslaugas teikiančioms merginoms paskleisti jas kompromituojančią informaciją, jei jos atsisakys teikti tokias paslaugas, o Kolumbijos Respublikos pilietei už nenorą teikti seksualines paslaugas, grasino anuliuoti grįžimo į Kolumbiją bilietą bei per nenustatytus asmenis organizavo jos paso paėmimą iš buto, kuriame mergina teikė seksualines paslaugas.

Laikotarpiu nuo 2016 m. lapkričio mėn. E. G. prostitucijos organizavimui subūrė organizuotą grupę, kurią sudarė minėti trys asmenys bei K. S, V. K., U. A. bei R. G.

Organizuotai grupei vadovaujanti E. G. buvo parengusi nusikalstamos veikos planą ir paskirsčiusi atskiriems asmenims užduotis, pagal kurias buvo organizuojamas seksualinių paslaugų teikimas Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje bei Šiauliuose. Bylos duomenimis, šiuo laikotarpiu klientų aptarnavimui telefonu buvo paskirtos kitos trys nusikalstamos veikos bendrininkės – R. S., U. A, V. K.

Merginos atvyko iš užsienio

Byloje nustatyta, kad E. G., kartu su V. V., laikotarpiu nuo 2017 m. kovo iki 2018 m. birželio, subūrė ir surado naujus asmenis, sutinkančius vykdyti prostitucijos organizavimą – L. S., M. V. bei N. P.

Šiems asmenims buvo nurodyta paimti iš užsienio atvykstančias merginas Vilniaus bei Kauno oro uostuose ar autobusų stotyse ir pristatyti jas į šiam tikslui išnuomotus butus bei aprūpinti reikalingomis priemonėmis.

Nurodytiems asmenims ir A. Č. buvo pavesta spręsti kylančias problemas su klientais, surinkti iš prostitucijos veiklos gaunamus 50 procentų jų pajamų ir paskirsčius jas nurodytomis dalimis pervesti ar perduoti E. G. nurodytiems asmenims.

Sulaukė bausmės

2023 m. balandžio 12 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu E. G. (dabar E. J.) ir V. V. pripažinti kaltais dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Jiems paskirtas laisvės atėmimas 2 metų ir 11 mėnesių laikotarpiui, bausmę atidedant 3 metams.

Taip pat iš abiejų kaip nusikalstamos veikos rezultatą nuspręsta konfiskuoti po 120 910 eurų. E. K. pripažinta kalta dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, jai paskirtas 1 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimas, bausmę atidedant pusantrų metų laikotarpiui.

K. S, V. K, U. A. ir N. P. taip pat pripažinti kaltais dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, jiems paskirti laisvės atėmimai nuo 1 metų ir 2 mėnesių iki 1 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo, bausmes atidedant.

Iš K. S., kaip nusikalstamos veikos rezultatą, nuspręsta konfiskuoti 5000 eurų, o iš U. A – 1800 eurų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė. Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją