Anot policijos, iš įkalinimo įstaigos birželio 11 dieną pasišalinęs atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis (gim. 1987 m.), naujų „darbų“ galimai ėmėsi dar tą pačią dieną.

Apie 14.00 val. Kaune, M. K. Čiurliono g., iš moters pavogta rankinė, kurioje buvo grynųjų pinigų bei įvairios nuolaidų kortelės. Padaryta turtinė žala siekė apie 50 eurų.

Apsilankė „Akropolyje“

Po poros valandų panašiai atrodantis vyras atvyko į Kaune, Karaliaus Mindaugo pr. esantį prekybos centrą „Akropolis“, kur apie 18.00 val. iš prekybos centro pasisavino naujus šortus, patalynės komplektą ir kitų įvairių daiktų. Padaryta turtinė žala siekė apie 60 eurų.

Sprukdamas nuo apsaugos darbuotojų, vyras pametė kortelę, kurioje buvo įrašyti jo duomenys, tuomet ir paaiškėjo, jog vyras yra galimai pasišalinęs iš kalėjimo. Policijos pareigūnai pranešimą apie šį įvykį gavo po kelių valandų, apžvalgę aplinkines teritorijas, minimo asmens nerado, jis nepastebėtas ir pasitelkus vaizdo stebėjimo kamerų pagalbą.

Pastebėtas Ramybės parke

Už dviejų dienų, birželio 13 dieną, apie 17.00 val. gautas pranešimas, jog Kaune, Vytauto pr., pavogta ant stalo padėta vyriška rankinė, kurioje buvo grynieji pinigai bei dokumentai. Šį kartą padaryta turtinė žala siekė apie 500 eurų.

Vykdant įtariamojo paiešką, Kauno apskr. VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai ieškomą vyrą pastebėjo Ramybės parke.

Dalinės apžiūros metu vyras su savimi turėjo polietileninį maišelį su galimai narkotinėmis – psichotropinėmis medžiagomis. Vyras sulaikytas ir pristatytas į įkalinimo įstaigą, iš kurios paspruko.

Pradėtas tyrimas

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai dėl vienos vagystės ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti atlieka ikiteisminius tyrimus pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. ir 259 str. 2 d. Už tai gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas. Dėl likusių vagysčių policijos pareigūnai atlieka aplinkybių patikslinimus.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją