Teismas paskelbė, kad A. J. nuteistas ketverių metų trijų mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas dviem metams šešiems mėnesiams.

Teismas paskyrė tik trimis mėnesiais švelnesnę bausmę, nei prašė prokurorė Sigita Šabliauskienė.

Nuteistajam taip pat paskirta prokurorės prašyta baudžiamojo poveikio priemonė – atimta teisė dvejus metus šešis mėnesius vairuoti transporto priemonę.

„Dėl neatsargumo ir neatidumo atėmęs žmogui gyvybę ekskavatorininkas buvo kaltinamas neatidumu ir nedėmesingumu, nes dėl nusikalstamo nerūpestingumo pažeidė teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles. Ekskavatorininkas, neįsitikinęs, ar arti nėra žmonių arba kokių nors kitų kliūčių, atbuline eiga pradėjo stumti žemes ir sunkiai sužalojo darbininką. Taip pat teismas patvirtino tyrimo metu nustatytą dar vieną šio nelaimingo įvykio priežastį – saugumo taisykles pažeidęs kaltinamasis tą dieną darbe buvo neblaivus“,- teigia valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią darbų saugos bylą teisme palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sigita Šabliauskienė.

Baudžiamosios atsakomybės taip pat sulaukė ir bendrovės „Kauno keliai“ meistras D. J. ir darbų vadovas E. R. – šie darbuotojai buvo atsakingi už vykdomų statybos ir žemės stumdymo darbų saugą, jie pažeidė darbų saugos įstatymuose, teisės aktuose nustatytus darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimus, dėl to per neatsargumą įvyko nelaimingas atsitikimas – buvo mirtinai sužalotas žmogus, teismas jiems paskyrė prokurorės siūlytas baudas: meistrui D. J. – 35 MGL – keturių tūkstančių 550 litų, darbų vadovui E. R. – 40 MGL – penkių tūkstančių 200 litų bauda.

Įstatymas tam, kas dėl neatsargumo atėmė gyvybę kitam žmogui pažeisdamas teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Darbdavys ar jo įgaliotas asmuo, pažeidęs darbų saugos įstatymuose ar kituose teisės aktuose nustatytus darbų saugos ar sveikatos apsaugos darbe reikalavimus, jeigu dėl to įvyko nelaimingas atsitikimas žmonėms, avarija ar atsirado kitokių sunkių padarinių, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.