Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, nuteistasis kanapių auginimo cechą buvo įrengęs apleistame pastate Pagėgių savivaldybėje. Jame teisėsaugos pareigūnai rado ne mažiau kaip 69 vnt. kanapių augalų bei įrangą, skirtą jų auginimui – šilumą skleidžiančias lempas, palapinę, ventiliatorius, trąšas ir kitus bylai reikšmingus daiktus. Ekspertai nustatė, kad iš rastų kanapių augalų būtų pagaminta daugiau nei 5 kg vartojimui paruoštų kvaišalų.

Tyrimo metu atliktų kratų metu taip pat buvo rastas ir labai didelis kiekis – 8 kg jau paruoštų, tinkamų vartojimui kanapių, kurias šilutiškis laikė savo namuose bei jo valdomose negyvenamose patalpose.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, pripažino Šilutės gyventoją kaltu pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: 260 straipsnio 3 dalį (Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu) ir 265 straipsnio 1 dalį (Neteisėtas kanapių auginimas). Už šiuose straipsniuose numatytas nusikalstamas veikas asmuo griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki 15 metų. Teismas, atsižvelgęs į kaltinamojo asmenybę bei elgesį proceso metu – prisipažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi – paskyrė jam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją