Anot Klaipėdos apylinkės teismo, kaltinamoji 2023 m. rugpjūčio 29 d., prašydama jos neiškeldinti iš gyvenamosios vietos, Klaipėdos miesto policijos komisariato tyrėjui ir vyriausiajam patruliui pasiūlė 20 eurų kyšį.

Policijos pareigūnams įspėjus, kad už siūlymą duoti kyšį yra numatyta baudžiamoji atsakomybė, moteris iš piniginės išsitraukė ir policijos pareigūnams pasiūlė 10 eurų už tai, kad nebūtų iškeldinta. Tokiu būdu ji tiesiogiai pasiūlė pareigūnams už neteisėtą neveikimą mažesnį negu 1 MGL vertės kyšį.

Tądien apie 23 val. reaguodami į pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje, pareigūnai skyrė moteriai apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį. Smurtautoja buvo įpareigota laikinai išsikelti iš gyvenamosios vietos ir nebendrauti su mama.

Moteris išeiti atsisakė. Tuomet policininkai įspėjo, kad prieš ją gali būti panaudota fizinė jėga. Tada moteris, eidama pareigūnų link, pradėjo siūlyti 20 eurų už tai, kad būtų leista grįžti į namus.

Vėliau vienas pareigūnų pastebėjo, kad moteris rankoje laiko 10 eurų kupiūrą. Ji paaiškino, kad tai policijos pareigūnams „ant šokolado ir kavos“.

Kaltinamoji pripažino padariusi nusikaltimą. Ji teisinosi, kad buvo naktis ir ji nežinojusi, kur eiti.

Teismas skyrė 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Moteris įpareigota būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jai uždrausta vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją