Anot policijos departamento, vasario 12 d. 13 val. 30 min. Šakių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkui (gim. 1980 m.), dirbančiam nuotoliu namuose, tarnybos metu nustatytas 1,82 prom. girtumas.

Pareigūnas nušalintas nuo tarnybos. Dėl įvykio atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Pasak Marijampolės apskrities policijos atstovės Gintarės Navickaitės, pareigūnas policijoje tarnauja jau 23-ejus metus. Per tą laiką net 19 kartų už gerą darbą skatintas padėkomis ir premijomis, bet turėjo ir 2 tarnybines nuobaudas.

Šakių policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvedaravičius Delfi žurnalistui teigė, kad kol vyksta tarnybinis patikrinimas, anksti kalbėti apie pareigūnui gresiančią nuobaudą.

Seniau Policijos departamentas laikėsi principinės nuostatos, kad neblaivus įkliuvęs pareigūnas yra pašalinamas iš tarnybos už pareigūnų vardo pažeminimą.

„Formaliai tokia galimybė yra“, – patvirtino A. Kvedaravičius. „Bet to negalima sakyti, kol neatliktas tarnybinis patikrinimas. Tai būtų neprofesionalu sakyti, vos įteikus pranešimą apie pradėtą tarnybinį patikrinimą. Pareigūno vardo pažeminimas turi būti įrodytas. Neatsimenu, ar buvo toks atvejis, dirbant pareigūnui namuose. Bet kol kas Lietuvos policijos praktika tokiais atvejais yra griežta.“

Anot A. Kvedaravičius, tarnybinis patikrinimas gali trukti apie 5 savaites.

Pareigūnas anksčiau yra pateikęs prašymą išleisti atostogų, todėl tyrimas gali dar užsitęsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)