Liudininkai matė, kaip apie vidurnaktį šviesios spalvos automobilis, lėkdamas Žirmūnuose, įlėkė į žiedinę sankryžą. Vairuotojas vos suvaldė automobilį. Pareigūnai neatsiliko ir atkakliai persekiojo bėglį.

Penki policijos ekipažai, iki Antakalnio nusiviję policijos vengusį vyrą, vairavusį baltą kabrioletą „Ford“, pričiupo jį Smėlio gatvėje.


Prie kabrioleto vairo sėdėjo 1987 m. gimęs vyras. Per miestą pavojingai skriejęs vyras pasiteisino, esą bėgo, nes buvo išsigandęs.

Vyras Kauno gatvėje apdaužė stovintį taksi automobilį „Citroen Picasso“ ir nuvažiavo. Jo vairuotojas buvo automobilyje. Taksistas bandė vytis kabrioletą ir apie tai iškart pranešė pareigūnams.

Kabrioletą Kelių policijos patrulių ekipažas pastebėjo Rinktinės gatvėje, pasivijo jį Žirmūnų gatvėje. Vairuotojas į reikalavimus sustoti nekreipė dėmesio. Sustabdyti jį pavyko Antakalnyje, Smėlio gatvėje.

Patikrinus duomenis, paaiškėjo, kad „Ford“ vairuotojas jau yra žinomas policijos pareigūnams. Iš jo atimtas vairuotojo pažymėjimas už vairavimą apsvaigus. Pričiupus vyrą kilo įtarimų, ar jis blaivus. Jis buvo nuvežtas į Mėnulio gatvėje esančią Kelių policijos būstinę. Čia po patikrinimo alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad alkoholio bėglys nevartojęs.

Į Mėnulio gatvę atvyko ir apgadinto taksi vairuotojas.

DELFI žurnalistą išvydęs „Ford“ vairuotojas ėmė aiškinti, kad jis tvarkingai sustojo. Nors iš tiesų vyras ne tik spruko automobiliu, bet ir užspeistas pareigūnų gražiuoju nenorėjo pasiduoti. Bandė šokti iš automobilio ir sprukti pėsčiomis. Policijos pareigūnai nepaleido bėglio. Vyras buvo paguldytas ant žemės ir surakintas antrankiais.

Atvežtas į Kelių policijos valdybą „Ford“ vairuotojas pateikė dar vieną versiją, kodėl nepakluso policijos reikalavimui sustoti – bijojo, kad sustojus automobilio variklis užges.

Pamatęs taksi vairuotoją, ėmė žadėti, kad padengs padarytą žalą ir siūlė viską išspręsti taikiai.

Taksi vairuotojas DELFI pasakojo, „Ford“ stovėjo už jo automobilio. Atėjęs vyras sėdo į kabrioletą ir, vos pradėjęs važiuoti, atsitrenkė į „Citroen“, tačiau nesustojo.

Vėliau bėglys pasakojo, kad norėjęs nuvairuoti sunkiai užsivedantį kabrioletą (1985 m. laidos) į dirbtuves, o paskui esą būtų grįžęs į avarijos vietą.

Paklaustas, kodėl nesustojo stabdomas policijos, paaiškino, jog nuleidęs kabrioleto stogą pamojo besivejantiems policininkams, kad šie važiuotų iš paskos - norėjęs sustoti kur nors nuošaliau, kur nepamatytų praeiviai ir žurnalistai.