Automobilis buvo pastebėtas įvairiose Panevėžio vietose, keletą kartų buvo stabdomas policijos ekipažų, tačiau, nepaklusęs teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams, nestojo, važinėjo miesto gatvėmis dideliu greičiu, pažeidinėjo KET, sukeldamas avarines situacijas ir pavojų aplinkiniams.

Persekiojime dalyvavę Panevėžio apskrities VPK Patrulių kuopos vyresnieji patruliai Panevėžio r., prie Šilagalio kaimo, pamatė dideliu greičiu atvažiuojantį iš eismo įvykio vietos pasišalinusį automobilį „Mitsubishi Lancer“. Pareigūnai tarnybiniu automobiliu užblokavo kelią, kitas patrulis, išlipęs iš automobilio, ėmė stabdyti lazda.

Vairuotojas, pamatęs pareigūnus automobilį pristabdė, bet paskui, padidinęs greitį, pasuko į patrulį norėdamas jį pervažiuoti. Kadangi patrulio gyvybei kilo reali grėsmė, jis iš tarnybinio ginklo „Glock“ iššovė tris šūvius (vieną įspėjamąjį į viršų ir du į automobilio variklio skyrių). Automobilis, apvažiavęs pareigūnus, nuvažiavo.

Nustatyta, jog šis „Mitsubishi Lancer“ priklauso panevėžietei (gimusiai 1965 m.). Aiškinamasi, kas važinėjo jos automobiliu.