DELFI rašė, kad spalio 19 dieną Klaipėdoje, Šilutės ir Dubysos gatvių sankryžoje, kelių policijos pareigūnams vykdant reidą, nuo jų paspruko "BMW M3".

Apie 8.30 val. sportinio automobilio vairuotojas, važiuodamas nuo Kauno gatvės pusės, pamatęs policijos kordoną, keisdamas važiavimo kryptį, nesustojo prie kelio ženklo "Stop, kontrolė", nekreipęs dėmesio į policijos pareigūno mostą sustoti, padidino greitį ir nukūrė Šilutės plentu.

Pareigūnai, persekioję bėglį automobiliu "VW Passat", greitai jį pametė iš akiračio.

Vairuotojo veidą įsidėmėjo mažiausiai trys reide dalyvavę pareigūnai. Lengvai įsidėmimi BMW valstybiniai numeriai buvo perduoti Šilutės policijai. Pagal dokumentus, ten registruota mašinos savininkė Vilija G., gim. 1962 m.

Netrukus buvo nustatyta, kad šiuo automobiliu važinėja savininkės sūnus Tomas P., gim. 1982 m.

Iškviestas į apklausą, jis nurodė, kad mašiną paskolino savo draugui Antanui Kasparaičiui, gim. 1987 m., kuris turėjo tą mašiną paruošti pardavimui.

Antanas bandė suklaidinti tyrimą į apklausą atvesdamas dar kitą żmogų. Tačiau policijos pareigūnai, dalyvavę incidente, "nesutiko pažinti" asmens, kurio tuo metu tikrai nebuvo automobilyje.

Prispaustas įrodymų A. Kasparaitis prisipažino dėl pabėgimo. Paaiškino, kad savo veiksmų negali įvertinti, tačiau prisipažino, kad išvakarėse buvo išgėręs, tad bijojo, kad policijos alkotesterio rezultatas bus teigiamas.

Pabėgęs nuo policijos jis metė mašiną prie vienos mokyklos Mogiliovo gatvėje ir su drauge kiemais patraukė į namus I. Simonaitytės gatvėje.

A. Kasparaitis pareiškė, jog nuoširdžiai gailisi dėl savo veiksmų. Jam gresia 3-4 tūkst. litų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo 3 iki 5 metų. Beje, tuo pačiu sportiniu automobiliu jis 2012 metais yra pakliuvęs policijai ir nubaustas už tai, kad automobilis buvo neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu. Tada ant automobilio puikavosi kiti valstybiniai numeriai.