Kauno apygardos teismas praneša, kad Andrejus Lapinskas 2022 m. spalio 6 d. apie 1 val. per konfliktą Kaune, namo kieme, mažiausiai 12 kartų smogė rankomis ir kojomis nukentėjusiajam į galvos, rankų ir kojų sritį.

Nukentėjusiajam nukritus, žudikas užšoko jam ant galvos ir ėmė badyti peiliu. Nustatyta, kad jis mažiausiai 24 kartus dūrė į rankas, krūtinę ir nugarą. Auka ligoninėje mirė.

A. Lapinskas teisme duoti parodymus atsisakė. Per ikiteisminį tyrimą jis teigė, kad visą dieną prieš įvykį vartojo alkoholinius gėrimus ir svaiginosi rūkydamas kanapes. Vakare, apie 20 val., tėvų namuose susitiko kitą vyrą.

Jie kelias valandas vartojo stiprius alkoholinius gėrimus, o naktį abu nuėjo į barą. Kaltinamasis patvirtino, kad buvo stipriai apsvaigęs, todėl neprisimena tolimesnių įvykių. Jis tik nurodė, kad peilio neturėjo ir nieko nemušė bei nežalojo.

Teismas nustatė, kad kaltinamasis buvo įsivėlęs su nukentėjusiuoju į konfliktą prie baro. Po įvykio A. Lapinsko kambaryje rasta striukė ir peilis su kraujo dėmėmis. Ekspertai nustatė, kad tuo peiliu A. Lapinskas nužudė auką.

Už itin žiaurų žmogaus nužudymą teismas A. Lapinskui skyrė 15 metų laivės atėmimo.

Teismas priteisė iš kaltinamojo atlyginti nukentėjusiojo žmonai 50 000 Eur neturtinę, o motinai – 30 000 Eur neturtiną žalą bei 1 716,80 Eur turtinę žalą.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją