Policijos patruliai, įjungę šviesos ir garso sireną, bandė stabdyti, tačiau motorolerio vairuotojas ir keleivis nepakluso reikalavimui sustoti ir nuvažiavo S. Stanevičiaus g.

Motorolerio vairuotojas nuolat šiurkščiai pažeidinėjo KET – kirto ištisinę liniją, S. Stanevičiaus g. nepaisė šviesoforo signalų ir pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui. Iš S. Stanevičiaus g. motoroleris pasuko į Fabijoniškių g. ir iškart nusuko garažų link. Toliau – pėsčiųjų taku į Šeškinės g., vėliau – į Ozo g., iš jos – į Ukmergės g. Važiuodamas Ukmergės g., motorolerio vairuotojas taip pat chuliganiškai vairavo, sankryžą pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui, į daugkartinius reikalavimus sustoti nereagavo.

Į neklusnaus vairuotojo gaudynes įsijungė ir Kelių policijos valdybos pareigūnai. Nevykdydamas reikalavimo sustoti, motoroleris nurūko Mykolo Lietuvio g. Kiek pavažiavęs, jo vairuotojas nesuvaldė motorolerio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

Bandžiusius sprukti vaikinus pareigūnai pasivijo – nepilnamečiai vengė sulaikymo, priešinosi, spardėsi, mosikavosi rankomis.

Kaip paaiškėjo, motoroleriu važiavo 2000 m. gimę nepilnamečiai. Abu penkiolikmečiai pristatyti į Vilniaus miesto šeštąjį policijos komisariatą.