Šiuo įrašu susidomėję Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai. Bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Korupcijos kontrolės valdybos pareigūnais, jie per internetinę svetainę „YouTube" nustatė, kad prie BMW stovintis patrulis – S. Korizna.

Kauno apylinkės teismas išnagrinėjo bylą, kurioje kaltinamaisiais tapo dar du S. Koriznos kolegos – Artūras Dabkevičius ir tuometis Patrulių rinktinės viršininko pavaduotojas Linas Jankauskas.

Pradėję ikiteisminį tyrimą pareigūnai nustatė ir daugiau policininkų padarytų pažeidimų. Trijulė buvo kaltinama piktnaudžiavimas, kyšininkavimu, dokumentų klastojimu.

Belangės išvengė

Patrulius S. Korizną ir A. Dabkevičių teismas pripažino kaltais dėl kyšininkavimo ir nuteisė dvejiems metams laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant. Abiem skyrė po 5 MGL dydžio įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

L. Jankauskas dėl dokumentų klastojimo išteisintas. Panaikinti anksčiau jam skirti apribojimai, todėl nuo pirmadienio pareigūnas galės tęsti darbą.

Atliekant tyrimą buvo išaiškinta, kad S.Korizna tarnybos metu naudojosi pilkos perlamutrinės spalvos automobiliu „WW Passat"‚ kuris nebuvo pažymėtas skiriamaisiais ženklais. Nustatyta, kad vaizdelį filmavęs žmogus nesusijęs nei su BMW automobilyje sėdėjusiais žmonėmis, nei su pareigūnais. Jį paprasčiausiai sudomino tai, kas vyksta gatvėje, ir jis ėmė filmuoti.

Įklampino 100 litų

Filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti, kad pareigūnas pats priėjo prie prasižengusio vairuotojo. BMW salone dar sėdėjo moteris. Vaizdo įraše gerai matyti „Volkswagen Passat" valstybinis registracijos numeris. Nekyla abejonių, kad veiksmas vyksta Kaune, Jonavos gatvėje.

Bendraudamas su sustabdyto BMW vairuotoju pareigūnas vartė rankose jo pateiktus dokumentus. Vėliau pareigūnui buvo perduotas į pinigų kupiūrą panašus daiktas. Patrulis nusisuko, grąžino vairuotojui dokumentus, sėdo į savo tarnybinį automobilį ir dideliu greičiu nuvažiavo. Pareigūnui buvo įteikta 100 litų.

Teisme buvo įrodytas dar vienas kyšininkavimo epizodas, kuriame užfiksuoti abu Patrulių rinktinės pareigūnai. Teismas pabrėžė, kad net jeigu A. Dabkevičius kyšio ir neėmė, jis žinojo apie tai, kas vyksta, ir neužkirto kelio.

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras Ričardas Gailevičius beveik neabejojo, kad skųs šį teismo nuosprendį. Kaltais pripažinti policininkai buvo nusiteikę linksmai ir aiškino, kad apsisprendimui turi 20 dienų.