Apie 8 val. ryto Šiaulių rajone patruliavę pareigūnai užsuko į Aukštelkėje esančią automobilių aikštelę ir buvo apstulbinti „Volkswagen Passat“ vairuotojo elgesio.

Pamatęs artėjantį policijos automobilį, vyras užvedė savo transporto priemonę ir didžiuliu greičiu nuvažiavo. Sprukdamas kliudė stovintį „Nissan“, per griovį išsiropštė į kelią ir nulėkė Smilgių kaimo link .

Bėglys nereagavo į persekiojančių pareigūnų per garsiakalbį išsakytus reikalavimus sustoti.

Važiuodamas viduriu kelio, „Volkswagen Passat“ lenkė kitus automobilius, kirsdamas ištisinę liniją ir pasiekdamas kartais net 135 km greitį. Sauginių kaime vairuotojas automobilio nesuvaldė, nuvažiavo į griovį ir užklimpo. Iššokęs iš automobilio, jį vairavęs vyras spruko pėsčiomis, bet buvo sulaikytas.

Anot policijos, tai – pastaruoju metu Šiauliuose gyvenantis, pareigūnams gerai pažįstamas 28 metų vyras. Jis ne kartą teistas už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir kitus nusikaltimus. veikas teistas vyras po paskutinės bausmės atlikimo į Šiaulius atvyko praėjusių metų spalio pabaigoje ir vėl pradėjo daryti naujus nusikaltimus.

Šiuo metu vien Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai atlieka septynis ikiteisminius tyrimus šio įtariamojo atžvilgiu. Kituose Lietuvos miestuose jis taip pat spėjo palikti savo nusikalstamus pėdsakus ir buvo ieškomas, nes slapstėsi nuo teismo.

Sulaikytajam buvo uždėti antrankiai, jis atsidūrė areštinėje, o po to išgabentas į kalėjimą, nes buvo dviem mėnesiams suimtas. Kartu važiavęs 18-metis taip pat atsidūrė areštinėje, vėliau išleistas, jam taikyta švelnesnė nei suėmimas kardomoji priemonė.

Jiems abiem pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Apžiūrėdami sulaikyto „Volkswagen Passat“ bagažinę, policijos pareigūnai rado įvairių kompiuterių ir multimedijos įrenginių. Paaiškėjo, kad jie naktį pavogti iš vienos Šiaulių įmonės. Jos savininkas vagystę pastebėjo, tik atėjęs ryte į darbą ir buvo apie ją ką tik pranešęs policijai.

Ir tai dar ne paskutinė staigmena, kuri ištiko šį įvykį tiriančius pareigūnus. Pasirodo automobilis, kuriuo važiavo įtariamieji ir vežė vogtus daiktus, buvo taip pat pavogtas. Vasario 16-osios ryte jo pasigedo Molėtų rajono gyventojas.

28 metų vyrui pradėta dar ir administracinė teisena – dėl sprunkant sukelto eismo įvykio, per kurį apgadintas automobilis, ir dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją