Motociklo gaudynės vyko kovo 30 d. Po miestą patruliavę Klaipėdos policijos pareigūnai apie 20.40 val. Dariaus ir Girėno gatvėje pastebėjo motociklininką, kurį norėjo sustabdyti ir patikrinti jo dokumentus. Panašu, kad vyrukas visai nenorėjo kalbėtis su pareigūnais, tad padidino greitį ir bandė atsiplėšti nuo persekiotojų ir dingti iš jų akiračio.

Motociklo vairuotojo norai nesutapo su galimybėmis. Miesto gatvėmis lėkęs motociklininkas vieną po kito darė pažeidimus. Jis pavojingai vairavo, nė nerodė įspėjamųjų-posūkio signalų, lenkė kelyje pasitaikiusias transporto priemones, nepaisydamas lygiareikšmių kelių sankryžos.

Sprukti sumanęs motociklininkas važiavo pėsčiųjų ir dviračių taku, sukeldamas grėsmę dviratininkams.

Kai pagaliau įkliuvo atkakliems policijos pareigūnams, paaiškėjo, kad 1977 m. gimęs vyras nė neturi teisės vairuoti ir niekada neturėjo.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas bėgliui nebuvo gailestingas. Paskutinėmis pavasario dienomis, kai vis daugiau motociklininkų išvažiuoja į gatves, vyras sužinojo, kad už bandymą sprukti ir pažeidimus gavo 1158 eurų baudą.

Nors motociklas „Suzuki GSF1200“ ir nebuvo konfiksuotas, jei įklius antrą kartą, neteks transporto priemonės, tad teks arba išlaikyti egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti, arba kulniuoti pėsčiomis.