Šiauliečio administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teisėjas Valdas Petraitis nusprendė A. Savickui skirti švelnesnę, nei sankcijoje numatytas minimumas, baudą – pažeidėjas į valstybės biudžetą turės sumokėti 100 Lt.

Teismas konstatatvo, kad A. Savickas dėl padaryto pažeidimo nuoširdžiai gailisi, nėra baustas administracine tvarka, neteistas.

Bylos duomenimis, A. Savicką policijos pareigūnai sulaikė vasario 7-ąją, apie 11.50 val., kai jis ėjo A. Goštauto gatve, prie Seimo. Būtent čia automobilių aikštelėje tuo metu vyko turgininkų mitingas, todėl parlamento prieigas akylai stebėjo policijos pareigūnai.

Sustabdę ir patikrinę A. Savicką pareigūnai aptiko pistoletą „Baikal 442“.

„Ginklą man jau grąžino, tačiau aš net neketinau dalyvauti tame mitinge, jame ir nedalyvavau – ėjau susitikti su dukra, tačiau mane sustabdę policijos pareigūnai net neklausė, ką čia veikiu ir įsisodino į autobusiuką“, – teisme pasakojo vyras. Jis nurodė, kad su juo į policijos komisariatą buvo pristatyti dar aštuoni asmenys – esą viena moteris su savimi turėjo pincetą, kita – plaukų lako flakoną...

A.Savickas aiškino, kad į mitingą jis atvežė keturis draugus, kurie jame ir dalyvavo. „Tada policija visus sėmė – surengė parodomąją akciją“, – aiškino vyras.

Anksčiau policijoje dirbęs šiaulietis pripažino, kad „su įstatymu pyktis neverta“ ir nurodė, jog dėl padaryto pažeidimo nuoširdžiai gailisi. Tiesa, kodėl jis su savimi turėjo ginklą, A. Savickas teisme taip ir neatsakė.