Policija nežino, kas nutiko, jos mirtis pareigūnams kelia įtarimų, rašo svetainė ifinnmark.no.

„Kol kas nesame tikri, kad tai ne nusikaltimas, nors tai galėjo būti ir nelaimingas atsitikimas. Atliekame tyrimą“, - sakė vyriausiasis tyrėjas Bjornas Tore Svendsenas iš Hamerfesto policijos.

Praėjusį šeštadienį lietuvė kartu su savo partneriu dalyvavo viename kalėdiniame vakarėlyje ir apie 1 val. nakties pora buvo parvežta namo. Namo parvažiavusi moteris jautėsi gerai ir neatrodė neblaivi. Ji taip pat su niekuo nekonfliktavo.

„Kartu gyvenantys žmonės pastebėjo, kad sekmadienį 4 val. 30 min. jos nebuvo namie. Kol kas neaišku, kodėl ji išėjo iš namų ar kur ji buvo“, - sakė B. T. Svendsenas.

Pirmadienio rytą pažįstami žmonės policijai pranešė apie dingusį žmogų. Lietuvės draugai ir pažįstami pradėjo vaikščioti po kvartalą, klausinėdami gyventojų, ar niekas jos nematė.

„Kol žmonės stovėjo ir kalbėjo su vienu kaimynu, akmeningame šlaite buvo pastebėtas žmogaus kūnas. Vienas iš draugų nusileido į apačią ir pamatė, kad tai dingusi moteris. Buvo iškviesta policija“, - teigė B. T. Svendsenas.

Pirmadienį policija apklausė moters partnerį, draugus ir kaimynus. Antradienį jos palaikai buvo nusiųsti į Šiaurės Norvegijos universitetinę ligoninę autopsijai.

Regimų smurto žymių ant jos kūno nesimatė, policija laukia skrodimo rezultatų.

Kaimynai teigė, kad akmeningu šlaitu, kur buvo rasti lietuvės palaikai, niekas nevaikščiodavo.

„Šlaitas labai status ir nelygus. Čia nebuvo jokio tako“, - sakė tyrėjas.

Skelbiama, kad lietuvė Norvegijoje gyveno 3 – 4 metus. Lietuvoje yra likę du jos vaikai. Hamerfeste ji gyveno su savo sutuoktiniu ir jo vaiku.

Policija ieško žmonių, kurie būtų matę šią moterį po sekmadienio 1 val. nakties.