Šio vienintelio šalyje padalinio darbuotojų specializacija - kišenvagių gaudymas. Pareigūnai masinių susibūrimų metu susilieja su minia ir tampa nepastebimais ne tik piliečiams, bet ir nusikaltėliams.

Kovo 1 d. 18.15 val. Vilniuje, šalia Gedimino pr., mugėje buvo sulaikytas A. D., gimęs 1981 m. ir A. D., gimusi 1979 m., kurie iš prekybos palapinės pavogė Rūpintojėlio medinę skulptūrą. Abu pristatyti į policijos komisariatą.

Kovo 3 d. 13.10 val. Vilniuje, Pilies–B. Radvilaitės g., sulaikytas T. T., gimęs 1984 m., kuris iš prekiautojo palapinės pavogė pintą krepšį, kainuojantį 75 Lt.

Tą pačią dieną 15.30 val. Vilniuje, Gedimino pr., buvo sulaikyta D. B., gimusi 1983 m., ir M. P., gimęs 1978 m., kurie pavogė pintą krepšelį. Jie apvogė ir iš Latvijos atvykusį prekeivį – pasičiupo medų ir medaus muilą. Abu pristatyti į policijos komisariatą.

Apie 16 val. Vilniuje, B. Radvilaitės g., pareigūnai su įkalčiais sulaikė ankščiau ne kartą teistą kišenvagį I. O., gimusį 1987 m., kuris iš vyro išorinės kailinių kišenės pavogė piniginę su dokumentais ir pinigais. Nuostolis – 606 Lt.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. I. O. uždarytas į areštinę. Tyrimą ketinama užbaigti pagreitinto proceso tvarka.