Kai įvykio vietoje jau dirbo policijos pareigūnai ir ten buvo radę žalią diplomatinį automobilio numerį, priklausantį Baltarusijos ambasadai, pro šalį važiavo visureigis su tos pačios šalies ambasadai numeriais priklausančiais. Pareigūnai jį sustabdė, bet vairuotojas, remdamasis diplomatine neliečiamybe, atsisakė tikrintis girtumą. Jį teko paleisti, kaip ir pernai prisidirbusį jo kolegą baltarusių diplomatą, girtutėlį siautėjusį viduryje Vilniaus.

Pernai spalį prie Naugarduko ir Algirdo gatvių sankryžos Baltarusijos ambasados patarėjas Jaroslavas Diktijevskis, važiuodamas pasiuntinybės automobiliu „VW Jetta“ su žaliais diplomatiniais numeriais, trenkėsi į kelkraštyje stovintį mikroautobusą „Renault”, o šis dar atsitrenkė į stovintį BMW.

„VW Jetta“ vairavęs girtas baltarusių diplomatas liko sveikas, kitose mašinose žmonių nebuvo. Pasak policijos pareigūnų, diplomatas buvo akivaizdžiai visiškai girtas, tačiau jis atsisakė tikrintis blaivumą alkoholio matuokliu. Pareigūnams jis aiškino, jog labai pavargo darbe ir važiuodamas užmigo.

Patarėjo, turinčio diplomatinę neliečiamybę, policija sulaikyti negalėjo, tad jį teko perduoti atvykusiems Baltarusijos ambasados atstovams.

Netrukus į avarijos vietą, kur baltarusių diplomatas šlaistėsi akivaizdžiai girtas, atvažiavusio kitas Baltarusijos ambasados darbuotojas, kuris užsipuolė žurnalistus rėkdamas, kad šie nefilmuotų ir vis rusiškai grasino "į snukį". Aršuolis susivokė, kur esąs, kai keletas vyrų jam paaiškino, kad jis jau ne Baltarusijoje.