Sekmadienį priešpiet VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos pasieniečiai, talkinant Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams, Zarasų rajone prie Schedų kaimo patikrinti sustabdė automobilį „Peugeot 207“ su vokiškais registracijos numeriais. Automobilį vairavo 46-erių Kubos pilietis, turintis leidimą gyventi Lenkijoje.

Automobilio salone pareigūnai pastebėjo tris už sėdynių pasislėpusius žmones. Netrukus paaiškėjo, kad ten slėpėsi dvi 24-erių bei 53-ejų moterys ir 45-erių vyras. Du iš jų turėjo asmens dokumentus, išduotus Kuboje. Viena moteris, teigusi, kad yra šios šalies pilietė, vyko be dokumentų.

Tos pačios dienos popietę Puškų pasienio užkardos pasieniečiai Rokiškio rajone, Obelių mieste, sustabdė iš Latvijos atvykstantį automobilį „Seat Altea“ su lenkiškais registracijos numeriais. Jį vairavęs 29-erių vyras pasieniečiams pateikė Tadžikijos piliečio asmens dokumentą.

Automobilio salonas buvo pilnas keleivių. Dar vieną jų pasieniečiai rado bagažinėje, įsispraudusį tarp krepšių ir kitokių daiktų.

Nė vienas keleivių neturėjo asmens dokumento. Vienas iš jų prisistatė Afganistano, kiti – Indijos piliečiais. Pirminiais duomenimis, užsieniečio automobiliu keliavo septyni vyrai nuo 22 iki 35 metų.

VSAT pareigūnai abiejų automobilių vairuotojams ir jų keleiviams kelionės tęsti neleido. Užsieniečius vežę vyrai buvo sulaikyti ir pristatyti į Vilniaus pasienio rinktinę apklausai, o jų keleiviai – uždaryti į laikino sulaikymo patalpas Padvarionių pasienio užkardoje.

Automobiliai, kuriais buvo vežami svetimšaliai, saugomi Puškų pasienio užkardoje.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėti du ikiteisminiai tyrimai, jiems vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Kubos ir Tadžikijos piliečiams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)