Anykščių rajono „Traupio“ medžiotojų klubo medžioklės plotuose Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos skyrių pareigūnai nustatė, kad medžioklėje su varovais vienas medžiotojas neteisėtai sumedžioto tauriojo elnio patiną.

Tauriųjų elnių ir briedžių medžioklė yra limituojama, per 2023–2024 metų medžioklės sezoną iš viso Lietuvoje leidžiama sumedžioti apie 6 tūkst. tauriųjų elnių patinų.

Šių gyvūnų medžioklės limitas jau buvo išnaudotas, medžiotojai šio fakto neįrašė į medžioklės lapą ir bandė nuslėpti. Pasibaigus medžioklei, du jos dalyviai gyvūną įkėlė į visureigį ir nugabeno į vieno iš medžiotojų sodybos ūkines patalpas Anykščių rajone. Ten žvėris buvo išdorotas.

Už neteisėtą medžioklę, gyvūno gabenimą ir dorojimą vienam medžiotojui gresia bauda nuo 800 iki 1 800 eurų, kitam medžiotojui už neteisėtai sumedžioto limituojamo gyvūno gabenimą ir dorojimą gresia bauda nuo 800 iki 1 800 eurų. Vyrai gali netekti teisės medžioti nuo 3 iki 5 metų ir turės atlyginti žalą gyvūnijos ištekliams – 8 234 eurus.

Iš pažeidėjų paimti nusižengimo padarymo įrankiai ir priemonės: medžioklėje naudotas šautuvas ir visureigis.

Už neteisėtus veiksmus medžioklėje du asmenys turės sumokėti baudas iki 1 800 eurų ir atlyginti žalą gyvūnijos ištekliams – beveik 8 234 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)