Sekmadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Švenčionių rajone prie Milaukos kaimo, pastebėjo einantį su nešuliu ant pečių jaunuolį.

Įtartinas nešikas nedelsiant buvo sulaikytas. Pasirodo, tai pasieniečiams gerai žinomas 17-metis Ignalinos rajono gyventojas. Jo gabentame juodu polietilenu apvyniotame ryšulyje su pritvirtintomis petnešomis rasta 1 440 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Be to, jaunuolis neturėjo asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento, kuris yra būtinas lankantis pasienio ruože.

Šiemet jį su įkalčiais Švenčionių užkardos pasieniečiai sulaiko jau antrą kartą. Anksčiau jaunuolis buvo sučiuptas Puškų, Tverečiaus, Adutiškio pasienio užkardų veikimo teritorijose.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką ignaliniečiui pradėta administracinė teisena. Kadangi tokį nusižengimą jis padarė ne pirmą kartą, jo laukia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų, o už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą, padarytą pakartotinai, – bauda nuo 90 iki 170 eurų.

Neteisėtai gabentos cigaretės laikinai saugomos Švenčionių pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją