Dienraščiui „Fakt“ pavyko sužinoti, kad Monika B., kilusi iš Bondki kaimo, esančio netoli Kvidzyno miesto Lenkijoje, itin žiauriai pasielgė su savo kūdikiu. Dienraštis aprašo, kad gimdyvė su su vos gimusia mergytė nusileido į rūsį, kur ją ją trenkė į sieną, o po to į grindis.

Apie tai moters brolis pranešė greitosios pagalbos tarnybai. Atvykę gydytojai naujagimę rado negyvą. Moteris tikino, kad mergytė gimė negyva, tačiau policijos komendantūroje prisipažino, kad ją nužudė.

Monikai B. gresia 12 metų kalėjimo. Ėmė aiškėti, kad tai ne pirma moters žmogžudystė. Prieš 9 metus Monika B. buvo nėščia, tačiau kūdikis dingo. Kaimynai tikina, kad naujagimį Monika sudegino krosnyje ir nors atvykę specialistai namuose rado suanglėjusį kūdikio kūnelį, moteriai byla nebuvo iškelta.

27 metų Monika B. turi keturis vaikus: 3 metukų dvynius bei 4 ir 5 metukų berniukus. Po kraupaus įvykio visi vaikai atsidūrė socialinės globos namuose.

Monika B. gyveno su motina, savo vaikais ir kitais šeimos nariais – iš viso devyni asmenys vieno kambario bute be patogumų, dviejų aukštų mūriniame name. Monika B. su savo vaikais buvo atsitvėrusi kampelį virtuvėje. Nedideliame kambaryje nebuvo net langų.

Dienraščiui pavyko išsiaiškinti, kad žmogžudystės išvakarėse Moniką aplankė jos širdies draugas, kuris pranešė, kad jai paskirtas socialinis būstas.

Kaimynų teigimu, tai buvo sudėtinga šeima. Pati Monika B. buvo baigusi specialią pradžios mokyklą, nemokėjo be klaidų rašyti. Jos gyvenimas buvo labai sunkus: motina alkoholikė, o keli jos broliai atlieka bausmę kalėjime. 27-metų moteris niekur nedirbo.