N. Šarkauskui dabar pareikšti kaltinimai dėl dviejų bejėgiškos būklės žmonių nužudymo dėl savanaudiškų paskatų. Šią bylą penktadienį atvertė Kauno apygardos teismas.

Nukentėjusieji pateikė pusės milijono eurų ieškinį - 5 nukentėjusieji po 100 tūkst. eurų.

Kaltinamasis kaltę pripažino, atsiprašė nukentėjusiųjų.

"Nenoriu prisiminti tos dienos, nes susigadinau gyvenimą", - kalbėjo N. Šarkauskas.

Vaikinas pasakoja, kad lemtingą dieną ėjo pas pažįstamus išgerti, nusinešė alkoholio - brendžio ir vyno. Tuo metu namuose buvo dar du vyrai ir jie visi kartu gėrė.

Vėliau vyrai išėjo, o toliau girtavo tryse. Šeimininkas nuėjo į miegamajį miegoti, o N. Šarkauskas liko su senole virtuvėje. Močiutė nusisuko ir N. Šarkauskas paėmęs peilį dūrė jai į nugarą.

"Nesuprantu, nesuvokiu, kodėl taip pasielgiau", - teisme kalbėjo N. Šarkauskas.

Nužudęs žmones N. Šarkauskas sėdo į mašiną ir nuvažiavo namo. Tėvai iškart įtarė, kad sūnus pavogė mašiną. Tuomet visi kartu nuvažiavo atgal į įvykio vietą ir rado negyvus žmones. Tėvams iškart kilo įtarimas, kad kažkas negerai, nes mašinoje buvo kruvinas peilis.

Dešimtys smūgiu peiliu

Kaltinamajame akte teigiama, kad praėjusių metų kovą N. Šarkauskas girtavo su garbaus amžiaus (1930 m. gim.) moterimi ir jos sūnumi. Išgertuvių metu girtas vaikinas sugalvojo planą apiplėšti namo savininkus.

Po išgertuvių N. Šarkauskas tyčia mažiausiai 33 kartus dūrė peiliu buvusiai bejėgiškoje būklėje dėl sunkaus girtumo bei amžiaus moteriai į įvairias kūno vietas, ko pasekoje ji įvykio vietoje mirė.

Iš karto po moters nužudymo, priėjęs prie tame pačiame name, kambaryje lovoje gulinčio bejėgiškoje būklėje dėl sunkaus girtumo esančio vyro, ir tyčia mažiausiai 29 kartus peiliu dūrė nukentėjusiajam į įvairias kūno vietas, ko pasekoje vyras įvykio vietoje mirė.

Po šių veiksmų, pagrobė svetimą turtą – mobilaus ryšio telefoną, auksinius auskarus, iš garažo pagrobė automobilį.