Dviejų metų berniuką suaugęs vyras prieš vidurnaktį išlaipino laukuose ir tik teisme suprato kvailai padaręs.

Teisiamas 29 metų vyras savo poelgio paaiškinti negalėjo, bet tikino, kad gailisi. „Kvailai padariau“, - aiškino prieš teismą stojęs Algimantas Gerlinskas, prašęs kuo švelnesnės bausmės, kad tik nereikėtų atsidurti pataisos namuose.

Alytaus rajone, Pabalių kaime, kartu su tėvais gyvenantis vyras išgirdo Alytaus rajono apylinkės teismo nuosprendį. Algimantas buvo kaltinamas mažamečio palikimu be pagalbos, dėl ko atsirado grėsmė vaiko gyvybei. Vyrui skirta 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

Šių metų liepos mėnesį vyras vyko susipažinti su anksčiau niekada nematyta moterimi. Kadangi ji tikslios savo gyvenamosios vietos nurodyti negalėjo, Algimantas laukė jos prie kelio netoli Kalesninkų. Moteris atėjo kartu su savo mažamečiu sūnumi.

Ji paprašė, kad Algimantas dar paimtų pora jos draugų. Kompanija patraukė prie upelio, kur vyko linksmybės, buvo vartojami alkoholiniai gėrimai.

Kaip teisme pasakojo kaltinamas vyriškis, jis laukė, kol kompanija atšvęs, pats svaigiųjų gėrimų negėrė. Linksmybėms įsisiūbavus, draugai pradėjo pyktis tarpusavyje, tad Algimantas pradėjo įkalbinėti savo naująją draugę vykti kartu su juo. Moteris nesutiko, todėl vyras išvažiavo vienas.

Važiuodamas vyras staiga išgirdo verkiantį vaiką. Ant automobilio galinės sėdynės buvo paliktas mažametis jo naujosios draugės sūnus. Algimantas dvimetį išlaipino laukuose, kur aplink nesimatė gyvenamųjų namų. Tuo metu buvo 23 val. vakaro, jau temo, vaikas buvo aprengtas plonais vasariniais drabužiais.

Vyras tikino, kad bandė prisiskambinti vaiko motinai, bet ji neatsiliepė. Algimantas tik sugrįžęs namo susimąstė, kad vienam tamsoje likusiam mažamečiui gali atsitikti kas nors blogo, bet berniuko paimti nesugrįžo ir niekam apie jį nepranešė.

Vaikas buvo rastas išsigandęs, sušalęs. Gydytojai nustatė, kad dėl peršalimo susirgo ūmiu viršutinių kvėpavimo takų uždegimu.

Anksčiau neteistas vyriškis atsisakė valstybės finansuojamo advokato, teisme gynėsi pats. Algimantas pripažino savo kaltę. Alytaus rajono gyventojas pasakojo, kad motina netinkamai rūpinasi savo vaiku, esą žmonės ne kartą matė mažametį vaikščiojantį tame pačiame kelyje, apsuptame laukų.

Sakydamas baigiamąją kalbą, vyras prašė jam skirti švelnesnę bausmę. Jis baiminosi, kad gali tekti atsisveikinti su laisve.

Teismas atsižvelgė į tai, kad vyras nuoširdžiai gailisi. Per paskirtą laisvės apribojimo laiką vyras privalo įsidarbinti ar užsiregistruoti Darbo biržoje, nuo 23 iki 6 val būti namuose, išdirbti 60 valandų neatlygintinų darbų sveikatos, globos įstaigose.